CPU Speed Accelerator: Gyorsítsunk amennyit csak lehet

Mára már nyugodtan kijelenthetjük, igazán eljött már az Inteles Macintoshok ideje. Az első szérián túl vagyunk, a váltást követő kisebb gondok megoldódtak, és a komolyabb programok is megjelentek Univerzális Bináris formályában. Mégis akár mennyire jó, és elterjedt, sőt ismertebb az inteles Mac világ, a PowerPC-s korszakot nem lehet elfelejteni, és az ilyen gépeket használókat sem. Ha eltekintünk az architechtúrához köthető előnyöktől, és PPC-s gépünk teljesítményét szeretnénk növelni, akkor a megfelelő program a CPU Speed Accelerator.

A program esetenkénti 20-30%-s teljesítménynövekedést ígér. A program maga egy kis ablakból áll amin a csúszkán állíhtjauk százalékosan, mennyi teljesítmény növekedést akarunk (gondolom mennyivel legyen túlhajtva a gépünk).

cpu_acc

Hogy mennyire valós ez a dolog, avagy mennyire lehet káros azt nem tudom, infót se találtam róla, vállalkozóbb kedvüek probálják ki. A program ingyenesen elérhető itt.

CPU Speed Accelerator: Gyorsítsunk amennyit csak lehet” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. – It tells the Process Manager of the UNIX layer of Mac OS X to always assign the maximum priority to the foreground application.

    hat igazabol ez csak ennyit tud tomoren osszefoglalva, szal csodat nem erdemes varni tole

  2. hat nalam nem valt be ez a kis progi, 2x felraktam, de minden esetben fagyott tole a gep es gyoztem leszedni.
    egyszoval nem ajanlom senkinek.

    powermac mdd dual 1ghertz 1gb ram

  3. Én is feltettem már régebben is, igazából nem éreztem nagy változást, meg meg is vagyok elégedve mindennel, nem szoktam tuningolni, igy jó ahogy van, mert igy találták ki!

  4. En is igy vagyok vele. Emberi gyarlosag, hogy mindig tobbet akarunk, pedig az en gepem tokeletesen megfelel nekem meg gyorsasagra is. Persze egy ujabb inteles vagy G5-os gep jobb lenne, de igazabol itthoni felhasznalasra nem is kellene erosebb. Egyedul a videokartyat cserelnem le meg egy nagyobb monitor kene.

    powermac mdd dual 1ghertz 1gb ram os 10.4.8

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük