ConceptDraw NetDiagrammer

Manapság egyre fontosabb a szemléltetés a high-tech dolgokban is. Régen elég volt, hogyha pár ember futó kódsorokból megértette egy hálózat, vagy számítógép működését. Manapság egyre nagyobb teret hódít a vizuális, akár háromdimenziós megjelenítés. Ezen túl ha valaki valamit reprezentál, bemutat sokkal meggyőzőbb, ha azt csili-vili, szép és átlátható módon teszi. Ezen igények miatt (és a szakdolgozatomhoz is felhasználandó) szeretném bemutatni ezt a programot.

Maga a program ötlete persze nem újszerű. Már létezett, nem is kevés, diagram rajzoló program. Nincs másról ugye szó, mint végül is egy rajzprogramról. Fontos viszont leszögezni, hogy ezen programok, nem szabad rajzolást akarják elősegíteni, hanem valamilyen struktúra vizalizálását. Így a kelléktár itt többnyire előre definiált egységekből áll, melyeket beilleszthetünk a rajztérbe majd összeköthetjük az egyes elemeket, és szabadon mozgathatunk a struktúrát elősegítendő.

netdiagrammer

E program kifejezetten a hálózatok tervezésében fog nagy segítséget nyújtani. Azon túl, hogy szabadon a nulláról építkezhetünk, nagyon sok felhasználható sablont találunk. Fontos még azt is hangsúlyozni, hogy a program rendelkezik úgynevezett scannelő és generáló funkciókkal is. Így például nem kell saját hálózatunkat egyesével manuálisan felépítenünk a diagram készítővel, hanem megfelelő adatok megadásával ő kigenerálja magának a diagramot, amit nekünk csak módosítanunk kell.

A program tényleg hasznos, szép és kezelhető. Külön extra benne, hogy a hivatalos és PC-s jelek között külön csoportban vannak Mac-es szimbólumok is rendezve.

NetworkDiagram3DShapes.

Sajnos a program fizetős, de kipróbálható és Windozws-os változata is elérhető a Mac-es mellett. A hivatalos weboldal elérhető itt.

ConceptDraw NetDiagrammer” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük