Screen Mimic: ScreenCast készítő Mac OS X-re

Amennyiben valaki eddig a desktopja történéseit akarta videó formátumba rögzíteni, mindenképp az iShowU programot kellett, hogy használja. Ámde most itt a vetélytárs, mely talán többet tud társánál. A Screen Mimic segítségével rögzíthetjük asztalunk történéseit, és egyből SWF formátumba konvertálhatjuk, minden egyéb segédprogram használata nélkül. Ezek után pedig egyszerűen tölthetjük fel a netre felvételeinket.

A program persze mindent tud amit tudnia kell. Teljes képernyős felvétel, vagy egy kijelölt terület rögzítése se jelenthet akadályt. Sőt még egy adott ablakot is ki kiválaszthatunk rögzítésre. Lehetőségünk van időzített felvételre, és persze a szokásos billentyűkombinációval vethetünk véget a felvételnek.

screen mimic 1

A program extra tudása a felvételek mentésében mutatkozik meg. Alapvetően SWF (Flash) fileformátumot támogat, de emellett lehetőségünk van Flash Videó (FLV), és QuickTime (MOV) formátumokba is kiexportálni a művünket. QucikTime videók esetén még tovább választhatunk a tömörítő formátumok között. Fontos, hogy minden file formátumhoz lehetőségünk van külön fileból, hangot illeszteni, vagy akár felvétel közben egy mikrofon segítségével is rögzíthetjük videónk hangjait.

scren mimic 2

A program sajnos ez esetben se ingyenes, de talán Flash formátumot kedvelők inkább előnyben részesítik. Akit érdekel itt érhető el a program weboldala.

Screen Mimic: ScreenCast készítő Mac OS X-re” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Azt nem tudod, hogy mivel lehet egyszerűen „Stevenote”-os videjót készíteni? Ahol bal oldalon a videó, jobb oldal pedig egy keynote megy? Vagy valaki? Help :D

  2. A leopardos ichat lesz szerintem a te baratod, az tud ilyeneket… de amugy kene hogy legyen vmi ilyen program. De most passolok :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük