Clumsy Ninja: Az új generációs Tamagotchi

Anno, még az iPhone 5 bejelentése alatt jelent meg a bemutatón egy kisebb társaság, akik egy egyedi, új alkalmazást mutattak be a nagyközönségnek. Az alkalmazás azt a célt szolgálta, hogy még jobban kihangsúlyozza, hogy milyen erős számítási teljesítmény rejtőzik az iPhone és iPod Touch készülékekben. Sajnos akkor fellebbentették a fátylat, majd hangtalanul el is tűntek, és nem hallattak magukról. Egészen mostanáig, amikor is megjelent INGYEN az alkalmazás.

golden_tamagotchi_rgb

Mesterséges intelligencia

Én világ életemben mániákusan rajongtam a mesterséges intelligencia minden formájáért. Engem, és persze a fél világot is rabul ejtett az a kis bóvli kindertojás és kvarcóra keresztezése, amit csak Tamagotchi néven ismerünk. Nem mondhatni, hogy túl sok intelligenciával bírt, de valamilyen rendszeres kapcsolatot alakított ki a gép és az ember között.

Napjainkra természetesen sokat fejlődött a világ, és elértünk oda, hogy megjelent a Clumsy Ninja. A főszereplő egy ügyetlen (ezt jelenti a Clumsy) nindzsa lesz, akinek segédkeznünk kell, hogy elsajátítsa a harcművészetének minden részletét. Természetesen van valamilyen cselekmény is, ami szépen kirajzolódik a játék közben.

screen568x568

Rongybaba

A játék tehát arról szól, hogy a kis nindzsánkat kell edzeni. A képernyőt tapogatva képesek vagyunk megfogni, elhúzni, feldobni, megütni a karakterünket. Nagyon vicces tud lenni, ahogy csetlik botlik, és nagyon aprólékosan, és egyedileg reagálja le a tevékenységünket. Természetesen nem csak gindzsolni tudjuk. A körülötte lévő eszközöket is tudjuk mozgatni. Ládákat dobálni, trambulint mozgatni. A gyakorlatok során fontos is lesz ez.

Az ingyenességnek ára van

Az alkalmazás teljesen ingyenes, viszont, ahogy ez az ilyen üzleti modelleknél lenni szokott, játékon belül vásárolhatunk. Adhatunk pénzt azért, hogy két dolog között ne kelljen annyit várni, illetve, hogy olyan kiegészítőkhöz is hozzájussunk, amik még érdekesebbé teszik a játékot. Ennek ellenére száz pálya van jelenleg. Ez bőven ad lehetőséget arra, hogy elgyengüljünk, és valami segítséget vásároljunk.

Összegzés

A Clumsy Ninja nagyon aranyos játék. Látszik a rengeteg munkaóra, mivel a karaktert és annak mechanikáját megalkották. Sajnos számomra negatív ez az üzleti modell. Ingyen kaphatom meg, de állandó várakozás és csábítás korlátozza az igazán élvezetes játékmenetet. Ennek ellenére a játék egyedi, főleg fiatalabbakat tudom elképzelni, hogy teljesen lebilincsel. Érdemes kipróbálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük