Bajban lehetnek az „illegális” iPhone használók

Az iPhone megjelenése után mintegy egy héttel már több hacker is azzal dicsekedhetett, hogy képes a telefon védelmét megszüntetni, egész pontosan azért, hogy az okosmobil hálózatfüggetlenül is használható legyen.

atnt iphone unlock

Azóta ezek a megoldások olyan mértékben terjedtek el, hogy elképzelhető, hogy az Apple és az AT&T megelégelte az illegális felhasználókat és az őket kiszolgáló hackereket, s úgy döntöttek, hogy véget vetnek a lassan iparággá szélesedő telefonhackelésnek.

A „bizonytalan eredetű”, internetről letölthtető program, a telefon szoftverfrissítésével egyidejűleg „hasznavehetetlenné” teszi a felhasználó iPhone-ját. (Egyes pletykák szerint a kódot nem is hackerek készítették.) A program újabb feltöréséhez azonban állítólag már nem elegendő a hackerek által használt régi technika, tehát akár hetekig eltarthat, mire újra használni tudják majd azok, akik megkerülték a hivatalos forgalmazói csatornákat.

Az Apple nem erősítette meg az információt, de azt sejteni lehet, hogy az európai premier előtt a cégnek érdemes lenne megtisztítani a piacot az Amerikából behozott, megberhelt, félig-meddig működő kalózmobiloktól. Az biztos, hogy az exkluzív szerződéssel rendelkező AT&T, O2, T-mobile nem nézi jó szemmel a hálózatukon kalózkodó, vagy idegen konkurens hálózatokon telefonáló ügyfeleket.

Az Apple a garanciát és a működést félti, a kommunikációs óriások persze a profitot és az exkluzivitást. Érthető indokok mindkét oldalon, s az is előrevetíthető, hogy ha az Apple lépése nem lesz elég hatékony, majd a szolgáltatók tiltják le a kalózmobilokat drasztikusabb eszközökkel.

Bajban lehetnek az „illegális” iPhone használók” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. nem fognak semmit korlátozni, vagy tenni az ügy érdekében, mer az eladási szám a lényeg, és ezt az apple-nél is tudják, nem is értem mér kell lekorlátozni, úgy is feltörik akármi tesznek vele, ez már csak ilyen dolog!

  2. Az en informacioim szerint az Apple minden mobil ceggel ugy szerzodott hogy a hivasok utan is jar neki zse. Ergo ami unlockolt telcsi arrol nemkap az apple zset.

    Ami mint tuggyuk eleg morciva szokta tenni. Igy siman megtehetik hogy havonta frissitik a firmwaret, es kb 1 honap mire jo, tenyleg hasznalhato unlock keszul hozzajuk…

    Szoval szopas! :D

    Vagy hivatalos ut, vagy iPod touch!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük