Xorp Blog Podcast

Webshell – SSH alkalmazás iPhone-ra Linux adminisztrátoroknak

Unix/Linux adminisztrátorok! Nem felejtettek el, sőt az iPhone felhasználók legfontosabb csoportjának tartanak benneteket! Olyannyira, hogy lehetőség van rá, hogy a frissen kicsomagolt iPhone-al távoli hozzáférésetek legyen Linux/Unix szerverekhez SSH-n keresztül.

webshell_ssh_app_for_iphone_29062007.jpg

A Webshell egy SSH kliens alkalmazás, melyet AJAX-ban írtak az iPhone-ra. A program egy újabb nagyon hasznos funkcióval bővíti a már alapból is nagyon kellemes kis készüléket. A Webshell-t tulajdonképpen egy helyi webszerverként kell telepíteni a telefonra, ezzel lehetővé téve az iPhone-hoz való biztonságos csatlakozást a beépített böngészővel HTTPS-en keresztül. Ezután a Webshell létesít egy SSH csatornát az SSH szerverhez (Linux/Unix). Biztonsági szempontból az ezáltal létrejött kétszeres védelem már több, mint jónak tűnik.

A Webshell letölthető erről a linkről:

Categories: Apple, Informatika, iPhone, Telefon

Bajban lehetnek az “illegális” iPhone használók » « iPhone – Installer.app

2 Comments

  1. Szia!
    Pontosan hogy kell ezt az SSH szervert az Iphone telepiteni? Nekem gyari Tmobilos van. Van errol valami reszletes leiras?
    Koszi

  2. Ezereves ez az iras, es szerintem a progi is. Jobban jarsz ha mar az AppStorebol szemezgetsz.

    A progi installja http://www-personal.umich.edu/~mressl/webshell/installation.html itt talalhato, de mint latod feltetelezi hogy feltorod a keszuleket es fileszinten modositgatsz atirsz bla bla bla benne…

Leave a Reply

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: