Akkor kezdjük is az aktuális szám bemutatását.

almalap07_09

Borító: A borító egy elég vad kompozícióval gyönyörködtet el bennünket. A Leopárdból jól ismert háttér elé, egy új iMac 24″-os masinak van teljes felszereléssel kirakva. Ez még hagyján, de a monitoron látható iMovie alkalmazás (ami utal az egyik fő témára is a mostani számban), két oldalt egy filmszallag jelleggel kigyűrűzik a monitorból. :)

Tartalomjegyzék:

  – iMovie 08: Ahogy azt már a borítónál érezni lehetett ez a szám nagy hangsúlyt fektet az iMovie 08-as verzió bemutatására. Mivel eléggé megváltozott az alkalmazás kinézete, használata, és filozófiája, ebben a számban egy részletes, szájbarágós, és minden fontos témát jól körbejáró egységes írást lehet olvasni. Mindenkinek aki érdeklődne az amatőr filmvágás iránt, nagyon ajánlom az írást.
  – Wozniak Budapesten: Mint tudni illik, Steve Wozniak, a legendává vállt egykori Apple mérnök Budapesten járt, ahol hosszabb előadást tartott. Ennek a beszélgetésnek a magyar fordítása egy az egyben olvasható az Almalapban.
  – FreeSoft: Miro: Bemutatásra kerül a Miró nevezetű videó anyag kategorizáló, megosztó, lejátszó program.
  – Open Arena: A Quake3: Aréna hivatalosan kiadott nyílt változata, ami elérhető Mac-re is és klassz öldöklős Multiplayer estéket lehet vele összehozni.
  – Nekem a Leopárd: A cikk egy Leopard telepítést boncolgat, egész pontosan a szerző a saját tapasztalatait, esetleges félresiklásokat, problémákat és azok megoldásait írja le a Leopárdra váltás során.
  – iPod, iTunes, iPhone: Rövid hír gyűjtemény az aktuális hónapban történt iPod és iPhone-al kapcsolatos eseményekről. Többnyire az Almalap Podcastjában hallott dolgok kerültek itt nyomtatásba.
  Apróbb hírek innen onnan: A Macintosh világából vett aktuális hírmorzsák csokorba szedve, szintén Almalap Podcastban elhangzott információk.
  – Technikai Adatlapok: A megújult adatlapok nem csak az aktuális mobil és asztali számítógépeket tartalmazzák paramétereikkel és ajánlott árakkal, hanem a monitorok, server, hálózati egységek, iPodok, oprendszerek, és egyéb kiegészítők is megtalálhatóak odasűrítve az utolsó oldalakra

Az almalap hivatalos oldala elérhető itt.