Almalap 2007/10

Akkor kezdjük is az aktuális szám bemutatását.

almalap07_10

Borító: Egy eléggé vad bibliai pillanatkép tárul elénk- Ádám és Éva a tudás tiltott fájának árnyékában áll, és a Lucifert megtestesító tigris kajánul csábítja őket. A csábítás tárgya pedig, ami a bibliában a tudás fájának gyümölcse, egy Apple logóban jelenik meg. Vicces kis kompozíció, jót lehet mosolyogni rajta, minden esetre a tartalomra nem sok minden utal belőle. :)

Tartalomjegyzék:

    – iPhoto: nekunk ’08: Folytatódik az előző iMovie 08 bemutatása után az iLife család további programjainak bemutatása. Kezdve az iPhoto 08-al. A cikk hosszasan taglalja minden új filozófia, és lehetőség megjelenését, és jelentőségét a program által.
    – iDVD 08: A következő iLife termék az iDVD ami szintén megújult a 2008-as verzióban. A cikk röviden áttekinti az újdonságokat.
    – Első FileMaker konferencia: A cikk bevezetésként elmagyarázza mi is maga a FileMaker, aztán a téma kapcsán megrendezésre került konferencia témáit boncolgatja, végezetül pedig, hogy milyen lehetőségek rejlenek a program kapcsán Magyarországon.
    – Ügyfélgyár: A FileMaker kapcsán külön figyelmet kapott a CRM (Customer Relationship Management) rendszer. Mi is ez, miért is lesz jó valakinek ha ilyen programot használ stb. Itt főleg az üzleti élet résztvevőit érdekelheti az írás.
    – Cipo 4: Ha már az üzleti életnél járunk essen szó a magyar fejlesztésű CIPO programról, ami számlázó programból komoly moduláris ügyviteli rendszerré nőtte ki magát.
    – Forklift 1.5: Megjelent a Mac-es két panelos filekezlő új verziója, ebben a cikkben pedig pár szó esik arról milyen újdonságok jelentek meg benne.
    – iPod, iTunes, iPhone hírek: Rövid hírmorzsák az említett témákban, többnyire az Almalap Podcastjában elhangzott hírek írásos verziója.
    – Maces hírek innen onnan: Rövid hírmorzsák az említett témákban, többnyire az Almalap Podcastjában elhangzott hírek írásos verziója.
    – Pókerarcok: Egy egyszerű, de annál több funkcióval ellátott Texas Holdem típusú pókerjáték bemutatása Mac Os X-re.
    – SwiftTranslate: Egyszerű dinamikusan frissülő magyar-angol szótár, mely képes beépülni a rendszerszintű programokba is, ezzel folyamatos online támogatást nyújtva.
    – Technikai Adatlapok: A megújult adatlapok nem csak az aktuális mobil és asztali számítógépeket tartalmazzák paramétereikkel és ajánlott árakkal, hanem a monitorok, server, hálózati egységek, iPodok, oprendszerek, és egyéb kiegészítők is megtalálhatóak odasűrítve az utolsó oldalakra.

Az almalap hivatalos oldala elérhető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük