AirServer – Airplay OSX-re

Az Airplay egy hangot és képet megosztó technológia, amit az Apple fejlesztett ki. Az Airplay technológiának hála iOS és OSX rendszerek képernyőjét tudjuk megosztani Airplay technológiát támogató eszközzel. Jelenleg ilyen az Apple TV. Amennyiben valakinek nincs Apple TV-je, viszont van egy MAC-je, ami TV-re van kötve, annak nagyon hasznos lehet ez az alkalmazás.

Airplay

Az Airplay tehát egy szerver-kliens megoldás. Ebben az esetben a kliensek azok, amik a képüket megosztják. A Szerver pedig ami megjeleníti a TV-n.

Az iOS eszközök az iOS 4.3 óta alapból támogatják az Airplay-t.

AirServer

Az AirServer egy OSX és Windows alkalmazás, mely a rendszerünket egy Airplay szerver eszköznek szimulálja. Ha úgy tetszik Apple TV-t hozhatunk általa létre az OSX vagy Windows gépünkből.

Telepítése után egyből hirdetni fogja magát Bonjure szolgáltatás által, így az Apple eszközök automatikusan felkínálják az átirányítást erre a gépre.

Fontos megjegyezni, hogy minden iOS eszköz, ami a megfelelő iOS verzióval rendelkezik képes AirServer-es eszközre a hangot átirányítani. Ahhoz viszont, hogy a képet is képesek legyünk átvinni ahhoz a következő eszközök egyikére lesz szükségünk: iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2 vagy iPad 3.

Összegzés

Az alkalmazás okos, de nekem sok gondom akadt vele. Elég idegesítő, hogy MIRRORING csak új készülékekben érhető el. Így csak egy évnél nem régebbi iOS eszközt birtoklók esetén érdekes ez az alkalmazás. A másik dolog, hogyha van egy TV-nk, ésszerűbb 99USD-ért Apple TV-t venni, mint 15 dollárért ezt a programot, és egy MAC-et áldozni erre a célra. Aki gondolja, hét napig ingyen kipróbálhatja. Én megtettem, és sajnos elég nagy késést érzékeltem az iOS és TV képe között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük