Ági 20. Szülinapja

Nagyon örültem, amikor Sobeené Brummogós Ágnes meginvitált a szülinapi bulijára. Persze egyből kételyek is szálltak meg hisz a saját baráti körömet, akik Áginak is Sobee által a barátai lettek ismerem, de az ö saját barátnőit nem nagyon… A másik pedig, milyen jó ajándékkal lehetne őt meglepni. Persze végül is minden megoldódott. Kezdjük viszont még az előkészületeknél. Ági az egyik olyan furcsa teremtmény, aki rajtam kívül minden kaland, mese, és hasonló kitalált fantázia világot tud élvezni írásos formában. Mivel már régebb óta beígértem neki, hogy kölcsön adom a Narnia könyveket, ezért kézenfekvőnek látszott megvenni neki inkább. :) Edittel beszereztük, szépen felöltöztünk, én még a jobbik modoromat is próbáltam magamra ölteni, és elindultunk a mindeddig ismeretlen, patika előtti házikóba…

Csodálatos időnk volt. Ezt azért hangsúlyozom, mert egész héten undorító idő volt. Pénteken pedig kifejezetten viharos, szeles, esős időjárás volt tapasztalható. Sobeehoz mentünk először, ott Ildike és Sobee mellé bepattantunk az autóba, és az anyukája kifuvarozott minket Ágnesék rezidenciájához. Kicsit bátortalanul és megszeppenten behatoltunk a kertbe, ahol a család kutyája és Ági fogadott minket. A kutya haláli volt. Mindenre képes volt egy kis kajáért vagy szeretetért. Mi a már lobogó tűz mellé kezdtünk csoportosulni, és szétpakolni. Nem sokra rá a család, és a már ott lévő vendégek is kifáradtak. Mindenki mindenkinek bemutatkozott, és neki indult a sütés. A “Nagy” család szigorúan hófehér nadrágban jött a sütésre, így gyorsan ki is lett osztva Sobeenek a tűzmesteri poszt. Ekkor már viszont, én, a keze kész ember rég kitöltöttem az első lélekmelegítő kis Vodkánkat. A tűzet szítottuk, faszénnel kormoztunk rendesen, majd amikor a faszén pattogni kezdett vadul szikrákat vetve, akkor az emberek úgy érezték talán jobb ha eltávolodnak, és a csak a dolgozó emberek maradnak a tűz körül. Felkerült a sütő plató, és rá a husik is. Ekkor tájt érkezhetett meg Tamás, Ági fogadott öccse.

Egy valamelyest zömökebb, de jól megtermett fiatal srácot kell elgondolni, aki kerek arcával, és már-már megbotránkoztató színű rövidnadrágjával gyorsan felismerte, hogy Sobee és Én elég hülyék, és őrültek vagyunk hogy a közelünkbe maradjon. A tűznél a Medvés család is csatlakozott hozzánk. Medvés anyuka a husikat forgatta rendületlenül, majd a későbbiekben a konyhában szorgoskodott. Medvés apuka pedig a tűz mellett ülve, anekdotákkal szórakoztatott minket. Így derült fény sok érdekes történetre, és például arra, hogy a borászként is működő családfő, az általunk használt kempingszékeket, hogyan menekítette haza egy tüzérsereg elől. :) Persze nem csak a nagy fehér törzsfőnök szerepét vállalta fel aki csak mesél, hanem szította nekünk a tüzet, és frankó kis világítást csinált Skoda első kör lámpából.

Fogyasztottunk rendesen. Sajnos az Ági féle társaságot, többnyire hölgyeket, nem volt könnyű bevonni semmi könnyed beszélgetésbe, de mi jól elvoltunk. Ittunk rendesen, és aki akart, az könnyen talált témát velünk. Amint elkészült a kaja leültünk enni. Sobee a neki készült kis székre, amire a neve is ki volt írva. Nagyon finom volt minden. Fogyasztottunk is rendese. E közben megérkezett Ferike, aki még pont tudott enni meleg ételt, és inni sok-sok szarvasos italt.

Nagyon hideg lett kint. Mindenkit behajtottak házba és neki indult a nagy beszélgetés, a maradékok elfogyasztása. A háziak részéről pedig a pakolás. Josee is ekkor érkezett meg. Mivel mindenki teljes mértékkel pörgött. Ezért úgy határoztunk Jos Taxit hívunk és a Retróba megyünk bulizni. Így is lett. Baromig drága volt a belépő, de bementünk ha már buli van… Rengetegen voltak. Leittuk a belépő jegyek árat. Majd széttáncoltuk az agyunkat is. Pörögtünk rendesen. Erről rengeteg Polaroid kép is árulkodik, amiket az ottaniak készítettek rólunk. Rengeteg ismerőssel is találkoztunk, de három fele mindenki elfáradt, és hazaindult…

A lényeg, hogy isteni volt a buli. Mindenki kedves, aranyos volt. Minden nagyon finom. És mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönjük Áginak és kedves családjának. Boldog Születésnapot! A képek megtekinthetőek itt.

Ági 20. Szülinapja” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.