Clumsy Ninja: Az új generációs Tamagotchi

Anno, még az iPhone 5 bejelentése alatt jelent meg a bemutatón egy kisebb társaság, akik egy egyedi, új alkalmazást mutattak be a nagyközönségnek. Az alkalmazás azt a célt szolgálta, hogy még jobban kihangsúlyozza, hogy milyen erős számítási teljesítmény rejtőzik az iPhone és iPod Touch készülékekben. Sajnos akkor fellebbentették a fátylat, majd hangtalanul el is tűntek, és nem hallattak magukról. Egészen mostanáig, amikor is megjelent INGYEN az alkalmazás.
„Clumsy Ninja: Az új generációs Tamagotchi” olvasásának folytatása

T5 Firmware upgrade

Az utóbbi időben sikerült közelebbről megismerkednem az Oracle T5 termékcsaládjával. Sajnos első találkozásunk kicsit bajos volt. Memória hiba, amit semmi sem mutat ki, csak egyszerűen nem sikerül az LDOM-nak a kijelölt memórja nagyságát lefoglalni. Úgyhogy megnéztük van-e friss firmware, és kiderült, hogy az idei bejelentést követően hat firmware-t is kiadtak. Csak nem sebtében kellett piacra dobni? Úgyhogy sikeresen végigjártam egy firmware upgrade procedúrát.
„T5 Firmware upgrade” olvasásának folytatása

TeeVee2: Kövesd a sorozataidat

Már írtam róla, hogy nagy sorozat kedvelő vagyok. Viszont igazán jó alkalmazást, ami követi a sorozataimat, és figyelmeztet arra, mikor mi lesz, na olyat még nem találtam. A véleményem az, hogy egy ilyen alkalmazásnak minimalistának kell lenni mégis sok információt kényelmesen, és kis felületre össze kell, hogy sűrítsen. Úgy érzem ez most sikerült. Renátó, remelem figyelsz!
„TeeVee2: Kövesd a sorozataidat” olvasásának folytatása

Shellinabox: Webes távoli terminál

Egy adminisztrátor a pokolban is adminisztrátor. Sajnos viszont nem csak a pokolban, de a legtöbb vállalatnál, szállodában, és publikus internet pontokon sem engedélyezik az SSH kapcsolatokat. Mit lehet ilyenkor tenni? Manapság már egy igazi admin sehova sem megy megfelelő okostelefon, és mobilinternet nélkül. Így lehet a kis képernyőt tapicskolni, hogy vészhelyzet esetén is hozzáférjünk egy rendszerhez. Én most mutatni szeretnék egy másik megoldást is.
„Shellinabox: Webes távoli terminál” olvasásának folytatása

TOR a hálózat anonimitására

Napjainkra a különböző kormányszervek által megfigyelt, lehallgatott, és megbénított esetek nagy port kavartak. Oly annyira nagy port, hogy az átlag ember is elfogadja, hogy adatait, kommunikációját megfigyelheti egy erősebb személy vagy szervezet. Persze két út van, az egyik, hogy legyint rá az ember, hogy az féljen akinek van mitől. A másik pedig, aki valamilyen elkeseredett módon elkezdi védeni az adatait. A továbbiakban csupán a webes böngészés anonimitásáról fogunk szót ejteni, viszont fontos leszögezni, csak egy apró szelete a témának. Hálózat anonimitást használva senki se érezze magát bebiztosítottnak minden ellen.
„TOR a hálózat anonimitására” olvasásának folytatása