Terminál – Command line játékok

Nem tartom magamat nagyon geek-nek, ennek ellenére viszont magával tudnak ragadni az eredeti IT megoldások. Ha valaki ült már végig hosszú unalmas műveleteket terminál előtt, az tudhatja, milyen jó lenne valami kis elfoglaltság. Ha nincs mód böngészésre, saját gépen valami futtatására, akkor marad a terminál. Már pedig jópofa, egyszerű játékokat lehet terminálban is játszani. Ha valakinek várni kell a csíkot, vagy csak a számlálót, hogy elérje a 100%-ot, akkor érdemes lehet kipróbálni a következő programokat.
„Terminál – Command line játékok” olvasásának folytatása

Jegyzetek a stoppolásról avagy hitchhiker’s guide á la Tamás

Jó barátommal, Misivel, a bloggazdával sokszor nekiállunk egymásnak sztorizgatni, és ilyenkor véget nem érő story-tellingbe tudunk csúszni, amelyet természetesen jóízű röhögések kísérnek. Az egyik ilyen alkalommal, mikor én voltam éppen a „mesélős”, tinédzser- és 20-as éveim korombeli utazgatós élményeimről mesélgettem neki, melyeknél túlnyomó többségben a stoppolás volt a „transzport-közeg”. Saját elmondása szerint ezek nagyon tetszettek neki,s mikor egyszer megemlítettem, hogy egy időben volt eszemben, hogy ezeket össze lehetne jegyzetek formájában foglalni, felcsillant a szeme.
„Jegyzetek a stoppolásról avagy hitchhiker’s guide á la Tamás” olvasásának folytatása

Lion DiskMaker – OSX usb installer

Már régóta nem használunk CD/DVD telepítőket OSX installáláshoz. Egyrészről nem praktikus, másrészről kezd teljesen kikopni az Apple gépekből az optikai meghajtó. Persze nem nehéz egy DMG image-ből USB pendrive-ra egy installert készíteni. Mégis az utóbbi időkben, a 10.7 és 10.8-as telepítőkkel nekem folyton problémám akadt. Így kénytelen voltam olyan alkalmazás után nézni, ami garantálja, hogy használható OSX telepítőt kapok.
„Lion DiskMaker – OSX usb installer” olvasásának folytatása