Hónap: 2012 november

Meter Readings – Mérőóraállás feljegyzése

A következő cikk valószínűleg csak engem és pár nyugdíjast hoz lázba. Én viszont most nagyon oda vagyok érte. Régóta követem rendszeres leolvasással a villany, gáz, víz órákat. Ezeket eddig egy dokumentumba írogattam egymás alá. Néha jó volt látni, hogy mitől is ugrott meg, vagy mitől konszolidálódott az aznapi, heti fogyasztás. Persze a feljegyzés alkalmatlan volt arra, hogy részletesebb és átláthatóbb kimutatások szülessenek belőle. Először arra gondoltam, hogy akkor nekiállok, és ügyesen én excelbe elkezdek minden féle kimutatást írni. Az excel viszont nem motivált nagyon, főleg, hogy utána telfonon kezelni, csak nehézkesebb lett volna. Így találtam rá erre az iOS alkalmazásra.
Continue reading

The Walking Dead Episode 1-5

A hétvégén életem egyik legemlékezetesebb játékán tettem magamat túl. The Walking Dead, ha valaki nem ismerné egy sikeres képregénysorozat, melyből TV sorozat is készült. Bát a TV sorozat elüt már a képregénytől, érdemes talán azt is figyelemmel követni. Viszont térjünk vissza a játékra. The Walking Dead a maga zombis, ölős világával szinte üvölt a vérengzős játék után. Gondolom mindenki, ahogy én is, először arra asszociál, hogy menni kell és ölni. Ha ilyen lenne a játék, én sem lennék ennyire lehengerelve tőle, és valószínűleg ez az írás sem született volna meg.
Continue reading

Képregény: League of Extraordinary Gentlemen Vol1

Újabb képregény sorozaton vagyok túl. A League of Extraordinary Gentlemen-ről először a mozifilm kapcsán hallottam. Be kell, hogy valljam nekem nagyon tetszett. Annyi különálló történet, misztikus és krimis ötvözete, ami megragadta a fantáziámat. Így lecsaptam rá, amikor megtudtam, hogy képregény adaptáció is létezik belőle. Nem kell megijedni, nem a film története rajzolódik ki benne.
Continue reading

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑