Air Display: Másodlagos kijelző iOS-el

Nagyon sokáig szkeptikus voltam ezzel az alkalmazással kapcsolatban. Az alap ötlet, hogy ha valakinek van egy iOS készüléke, ami alapvetően egy kijelző, akkor használhassuk fel másodlagos képernyőként a meglévő OSX vagy Windows rendszerünkhöz. Az ötlet persze nem rossz, és az alkalmazás maga is nagyon intelligens.

Mire jó, hogy működik?

Ahogy fent már említettem, egy másodlagos képernyőként tudjuk kibővíteni a OSX vagy Windows rendszerünket. Ezt ténylegesen úgy el elképzelni ahogy hangzik. Ott is az asztalunk fog látszani, rakhatunk oda file-ket, indíthatunk alkalmazást és annak az ablakát áthúzhatjuk folytatólagosan erre a kijelzőre. Ahogy a lenti képen látszik, iPhone, iPad és Android eszközök is befoghatóak.

Le kell töltenünk, az iOS (vagy Android) alkalmazást. Ezek után viszont az OSX vagy Windows rendszerünkre, már ingyen kell letöltenünk a szerver részét a toolnak. Ugyanis az iOS alkalmazással csaltlakozni tudunk a szerverhez. Egy IP cím megadásával. Ezért szükséges, hogy az iOS (Android) eszköz, és az OSX vagy Windows rendszer egy (és remélhetőleg gyors) hálózaton legyenek.

A kapcsolódás után a Szerver létrehoz egy új kijelzőt az OSX vagy Windows rendszer számára, és a hálózaton keresztül folyamatosan küldi a képernyő jeleit az iOS, vagy Android eszköznek. Mi ebből csak annyit fogunk tapasztalni, hogy a telefonunkon, vagy táblánkon látszik majd a desktop, és át tudunk oda húzni bármit, mint egy másodlagos képernyőre.

Gyakorlati haszna?

Telefon esetében nagyon vicces az élmény, főleg, ha egy viszonylag nagy képernyő mellé tesszük. A tábla esetében már lehet viszonylag hasznos, főleg, ha egy kisebb kijelzős notebook mellé tesszük. Viszont a táblát vagy telefont normálisan tartani is kellene. Ehhez viszont valószínűleg eszközt kell vennünk. Az én esetemben a standard álló eset nem is bizonyult hatásosnak. Nekem praktikusabb volt fekvő helyzetben használni. Sok esetben a sebességgel is voltak gondok. Amennyiben mindkét eszköz WIFI-n van, úgy azért lehet késleltetése a dolognak.

A gyakorlati hibák mellett amúgy hasznos tud lenni. Egy második monitor mindig az, és magam egy asztali gép mellett is hasznosnak tartottam. Olyan dolgokat, amiket állandóan figyelni akarunk ki lehet rá tenni, és akármikor oda pillanthatunk. Minden előnye ellenére is azért ez egy kicsit hack megoldás, aki másodlagos kijelzőt akar, az vegyen azt, és ne ezzel szenvedjen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük