CSR Racing

Régen sem, és manapság sem vagyok egy nagy autóverseny játékos alkat. Ennek ellenére összesen 20 órányi játékidőt töltöttem a CSR Racing játékkal. Talán pont azért, mert ez nem a tradicionális autóverseny játék. Inkább gyorsulási verseny.

Verseny!

A játék folyamán alapvetően csak a gázt kell nyomnunk, és sebességet váltanunk. Az ellenfelünk a másik sávban fog menni, és az nyer, aki hamarabb éri el a célt. Induláskor a fordulatszámmérőt kell a gázkar nyomkodásával az optimális régióban tartani. Majd ahogy az autónk elindul a sebességfokozatokat megfelelő fordulat esetében kell váltatnunk. Ha jól csináljuk, akkor gyorsabbak leszünk mint ellenfelünk.

Vásárlás, fejlesztés

Természetesen különféle versenyek vannak. Öt különböző szint van. Mindenhol lehetőségünk van átlagos versenyeken pénzt keresnünk, illetve kiállni az adott pálya csoportjával. Amennyiben elverjük a csoportot, illetve a fővezért háromszor, akkor léphetünk a következő szintre. Természetesen minden szinten vannak különleges, egyedi versenyek is. Ilyenkor vagy egyedi autóval kell menünk, vagy valamilyen tunning lehetőséggel nem szabad élnünk. Ezen túl, minden szinten van napi speciális futam. Ilyenkor nagyobb összegekért versenyezhetünk, illetve olyan autókat is kipróbálhatunk, amiket nem vettünk meg.

Térjünk akkor rá a fejlesztésekre. Alapvetően minden autónak van bizonyos képessége, súly, gyorsulás, tapadás. Ezek adottak. Persze minden autó tuningolható. Minden fő alkatrészből tudunk jobbat, és újabbat venni. Szerencsére, minden vásárlás előtt láthatjuk, hogy milyen képessége milyen mértékben befolyásolná a kocsinknak.

Összegzés

A játék olyan módon okoz függőséget, hogy minimális energiát is elég belefektetni. Egy-egy gyorsulást pár pillanat alatt is le lehet zavarni. A fejlesztéshez szükséges pénzeket viszonylag egyszerű összegyűjteni, így mindig van értelme gondolkozni azon, akkor most hogy legyen. Tudunk barátainkkal is játszani, és megmutatni ki tud jobban gyorsulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük