Xorp Blog Podcast

Month: augusztus 2012 (page 1 of 2)

Apple Alu Wireless Keyboard nem kapcsol be

Pár napja küzdök a problémával, hogy régi elemes Apple Wireless (ALU) billentyűzetem, nem akar bekapcsolni. Nem értettem miért. Cserélgettem az elemet, megráztam a billentyűzetet, de semmi nem segített. Előzetes jele nem is volt a dolognak, egyszerűen csak elem csere után már nem kapcsolt be.
Continue reading

AIX GPFS – paralel filesystem

Varga Tamás tollából. Úgy adódott, hogy munkám során egy számomra új megoldással találkoztam, AIX platformon. Ez egy magas rendelkezésre állást biztosító filerendszer, amely cluster-szemlélet szerint működik, azonban a cluster-megoldást csak a filerendszerre alkalmazza. Ez azt jelenti, hogy a filerendszert használó alkalmazást a GPFS maga nem kezeli le. A következő leírás bemutatja, a GPFS alapjait ill. hogy hogyan lehet AIX platformon egy GPFS clustert.
Continue reading

Ubuntu Storage Instance

Hosszú történet előzi meg ezt a cikk írást. Nagyon régóta küzdök és próbálkozom különböző operációs rendszerekkel és azokon futó szolgáltatásokkal, hogy az ideális “Share” appliance-t kialakítsam. Egész eddig előnybe részesítettem a a szép felületet, és az átlátható management-et, ez pedig a szolgáltatások színvonalának romlásához vezetett.
Continue reading

Új vétel: Mobee The Magic Bar

A mai nap során egy új kütyühöz jutottam. A neve Mobee The Magic Bar. A Mobee cég neve más ismerős lehet azoknak, akik MAC-es közösségben, már érdeklődtek vezeték “nélküli töltésről”. Persze mindig van egy vezeték…
Continue reading

OPS1 – Virtualizáció management iPhone-al

Az adminisztrátorok régóta vágyakoznak egy olyan alkalmazásért, amivel telefonról is tudják a virtuális környezetüket irányítani. Volt és van is több drága illetve olcsó alkalmazás, ami próbálkozik megfelelő eszközrendszert biztosítani, de számomra egyik sem volt igazán használható. Az OPS1 számomra egy már majdnem tökéletes, és használható alkalmazás erre a célra.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑