Apple Alu Wireless Keyboard nem kapcsol be

Pár napja küzdök a problémával, hogy régi elemes Apple Wireless (ALU) billentyűzetem, nem akar bekapcsolni. Nem értettem miért. Cserélgettem az elemet, megráztam a billentyűzetet, de semmi nem segített. Előzetes jele nem is volt a dolognak, egyszerűen csak elem csere után már nem kapcsolt be.

Már épp ott jártam, hogy odaadom egyik kedves barátomnak (Boci), hogy szedje darabokra, hátha ő talál valamit, mikor az egyik fórumon belefutottam ebbe.

Számtalan felhasználó panaszkodott erre a furcsa dologra. Ami viszont fontosabb, valaki ki is találta mi a gond. Úgy tűnik az elem valamiért, már nem éri el a billentyűzet érintkezési pontját belül. E miatt az elemek nem tudják az elektromos kapacitásukat átadni a billentyűzetnek. Ez pedig kívülről csak annyiban testesül meg, hogy hiába benne a jó elem, és hiába nyomogatja az ember a bekapcsoló gombot, a zöld kis LED nem villan fel.

A megoldás pofon egyszerű:

1. Vedd ki a billentyűzetből az elemeket.
2. Szerezz egy körülbelül 2 x 2 cm-es alufólia darabot.
3. Gyúrd össze kis golyó formára.
4. A golyó formát lapítsd szét, olyan laposra, hogy beleférjen a billentyűzet elem tartójába.
5. Helyezd bele a kis alufólia darabot úgy. hogy az beleessen az elem tároló rekeszbe úgy, hogy az rásimuljon az aljára, és ne lapjával álljon.
6. Rakd be az elemeket. Lehet kicsit rá kell jobban nyomni a dugaszát.
7. Kapcsold be.

Amennyiben ez a kis egyszerű workaround működött, úgy nem kell a billentyűzetünket szervizbe vinni. Amennyiben nem működött, úgy érdemes szervizhez fordulni.

Remélem rajtam kívül is lesz olyan akinek ez segít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük