Új vétel: Mobee The Magic Bar

A mai nap során egy új kütyühöz jutottam. A neve Mobee The Magic Bar. A Mobee cég neve más ismerős lehet azoknak, akik MAC-es közösségben, már érdeklődtek vezeték „nélküli töltésről”. Persze mindig van egy vezeték…

Mobee

A cég maga, ahogy említettem abban, hisz, hogy nem jó dolog a beviteli perifériáinkban cserélgetni az akkumulátort. Miért ne lehetne, esztétikusan megoldani a billentyűzet, egér, trackpad töltését?

Ők erre fejlesztenek termékeket.

The Magic Bar

A Magic Bar annak ellenére, hogy nagyon futurisztikusnak tűnik, nem egy nagy találmány. Egy speciális akkumulátor, ami indukció hatására képes töltődni, illetve egy dokk, ami valószínűleg egy hosszú tekercset tartalmaz. A dokkot USB csatlakozással látták el, így praktikusan a gépünkhöz illik kapcsolni.

Ez a dokk illetve, a speciális akkumulátor egyaránt működőképes Wireless Alumíniumos billentyűzettel, illetve Magic Trackpad-el is. Abba tesszük, amibe akarjuk. Sőt, vásárolhatunk csupán pluszba egyetlen akkumulátort is hozzá. Ehhez persze az egész ár 75%-át kell megfizetnünk.

A kis akkumulátor csatlakoztatása egyszerű, viszont a megszokottól eltérően, egy centiméter ki fog lógni az eszközünkből. Töltés esetén ezt a kis részt kell a dokkolóba csúsztatni.

Miért vettem?

Számomra rengeteg bosszúságot okoz a wireless perifériák harca az elemekkel. Már újratölthetős akkumulátorokat használok, mégis 2-3 héten belül mindig cserélni kell őket, és persze, hogy akkor merülnek le, amikor fontos lenne dolgoznom.

Az ötlet tehát egyszerű volt. Ez az eszköz állandóan tölteni fogja a billentyűzetet, mikor nincs rá szükségem. Így garantált, hogy használat eseté nem fog a Low Battery üzenet fogadni.

Mi a hiba? Csak az, hogy a cég koncepciója rossz.

Ahogy a fenti képen is látszik, a dokkolót a géphez ajánlják csatlakoztatni. Tehát a dokkoló, akkor tudja tölteni a billentyűzetet, amikor a gép be van kapcsolva. Akkor viszont a billentyűzetet használnám. Ugyanis ha a dokkolóban tartva használom a Wireless billentyűzetet, akkor gyakorlatilag, vezetékes billentyűzetet csináltam belőle.

Amikor viszont jó lenne tölteni (amikor nem dolgozok a géppel és ki van kapcsolva), akkor pedig a dokkoló sem működik.

Megoldás?

Ha végig gondolja az ember, akkor elég mulatságos, és dühítő tud lenni ez a helyzet. Én előre felkészültem erre, ugyanis egy Mac Mini-vel dolgozom, ami TV-re van kötve. Az éjjeli szekrényen töltöm mindig az iPhone-m, illetve vásároltam 2000HuF-ért egy olyan töltőt, aminek két USB dugója van.

Ha valaki is egy kicsit is komolyabban veszi, az már 3000HuF-ért kaphat profi, 4 USB-s, több hálózati csatlakozású töltőt is. Arctic C2

Így a gépünk működésétől függetlenül is tölthetjük a billentyűzetünket, vagy trackpad-ünket.

A bosszantó csak az, hogy erre a gyártó miért nem gondolt?

Az ötlet minden esetre jó. Aki hasonló indíttatásból szeretne ilyet vásárolni, és tisztában van a leírtakkal, annak bátran ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük