iTunes Match Magyarországról

Sok esetben leírtam már, de a most bemutatandó szolgáltatásra is érvényes, hogy azt imádom az Apple-ben, hogy rátud ébreszteni arra, hogy szükségem van egy termékre vagy szolgáltatásra, habár előtte nem is sejtettem, hogy erre nekem valaha is szükségem lesz. Nincs ez másként az iTunes Match-el sem. Röviden bemutatom, hogy mi is ez, illetve azt, hogy Magyar állampolgárként, hogy lehet trükközve bár, de előfizetni rá.
„iTunes Match Magyarországról” olvasásának folytatása

Solaris 11 csomag és patch kezelés

VÉGRE! A Solaris operációs rendszernek nagyon hiányzott, hogy meglépje ezt a lépést. A repository alapú csomag és patch kezelés bevezetését. A technológiát Image Packaging System-nek (IPS) nevezte el az Oracle. Ez is jelzi azt, hogy ez több mint egy csomagkezelő. Természetes elvárás a repository-k kezelése, a csomagok automatikus keresése és telepítése a függőségükkel együtt. Viszont a IPS integrálva van a ZFS-el és a Boot Environment technológiával. Ezzel viszont ez a technológia máris túlmutat a Linux rendszerek hasonló technológiáján.
„Solaris 11 csomag és patch kezelés” olvasásának folytatása

EMC CONNECTRIX DS-32M2 Fiber Channel Switch

Régebben elérhetővé tettem a Storage oktatási jegyzetemet, amiben esett már szó a SAN storage topológiáról. Az előző EMC CLARIION CX500 és Navisphere cikk kapcsán már készítettünk és kiajánlottunk egy LUN-t egy kliens számára. Viszont a kliens és a storage között van még egy réteg. Ezek a SAN Switch-ek. A mi esetünkben is van egy switch, ami kezeli a kapcsolatokat a Storage és a Kliens között.
„EMC CONNECTRIX DS-32M2 Fiber Channel Switch” olvasásának folytatása

EMC CLARIION CX500 és Navisphere

Régebben elérhetővé tettem a Storage oktatási jegyzetemet, amiben esett már szó a SAN storage topológiáról. Eddig nem volt olyan server a közelembe, amiben Fiber Channel csatlakozó eszköz lett volna, így nem volt min kipróbálni. Az IBM PowerPC alapú AIX rendszereibe viszont volt FC HBA, így adott volt a lehetőség, hogy „SAN-ozzak”.
„EMC CLARIION CX500 és Navisphere” olvasásának folytatása