Cottbus a nyugalom városa

Úgy hozta a helyzet, hogy az aktuális projectben lévő német kollégák teljesen lecserélődtek. Legnagyobb sajnálatunk ellenére is ilyen a világ, nekünk pedig az előző héten eljött az idő megismerkedni az új emberekkel, Cottbusban. Ez a város Drezda és Berlin között fekszik valahol félúton, legnagyobb szerencsétlenségünkre reptere viszont nincs.
„Cottbus a nyugalom városa” olvasásának folytatása

Magyar zenekarok: Muzak Box és The Rag Dolls

Pesti egyhetes túrám alkalmával lehetőségem nyílt egy Alcatraz nevű helyet felkeresnem. Ez egy olyan lokál féleség, kicsit lepusztult-pince stílussal. Mikor megérkeztünk egyből feltűnt a kis színpad, ami utalt arra, hogy itt rendszeresen lépnek fel zenekarok. Az este folyamán két együttest tudtunk végigvárni, amik nagyon nagy hatással voltak rám.
„Magyar zenekarok: Muzak Box és The Rag Dolls” olvasásának folytatása

gfxCardStatus – kapcsolgatás Macbook grafikus kártyái között

Ha esetleg valaki nem tudta volna, akkor az új Intel i5 és i7 processzoros Macbook-ok és a Snow Lopard képes arra, hogy terheléstől függően a kisebb teljesítményű és fogyasztású Intel grafikus kártyát használja, vagy amennyiben szükségesnek tűnik, akkor az Nvidia kártya kapcsoljon be. Ez nagyon jól hangzik, persze ahogyan az lenni szokott minden kezdet nehéz. Ebben az esetben is jöttek a beszámolók arról, hogy a rendszer indokolatlanul kapcsol át a nagyobb grafikus kártyára, illetve, hogy a terhelés megszűnése után se vált vissza.
„gfxCardStatus – kapcsolgatás Macbook grafikus kártyái között” olvasásának folytatása

OCRKit – Szöveg felismerés kép alapú PDFből

Aki kicsit is irodai környezetben és papír alapú adminisztrációban él nap mint nap, az jól ismeri a különböző jobb és kevésbé jobb szövegfelismerő alkalmazásokat. A közismert neve eme alkalmazásoknak az OCR (Optical character recognition). Emlékszem még, amikor számlákat a HR-ek, szép nagy BMP-kbe vagy TIFF-ekbe scanneltek és mentettek. Azóta kicsit változott a világ és az egységesítés és mérethatékonyság miatt a PDF file formátumot kezdték favorizálni. Ez nagyon jó dolog, viszont a PDF mit se ér, ha egy bazi nagy kép van benne és nem szöveg. Arra se keresni nem lehet, se megfelelő részeket kimásolni szükség esetén.
„OCRKit – Szöveg felismerés kép alapú PDFből” olvasásának folytatása