Magyar zenekarok: Muzak Box és The Rag Dolls

Pesti egyhetes túrám alkalmával lehetőségem nyílt egy Alcatraz nevű helyet felkeresnem. Ez egy olyan lokál féleség, kicsit lepusztult-pince stílussal. Mikor megérkeztünk egyből feltűnt a kis színpad, ami utalt arra, hogy itt rendszeresen lépnek fel zenekarok. Az este folyamán két együttest tudtunk végigvárni, amik nagyon nagy hatással voltak rám.

The Rag Dolls

Ez a négy fős lány banda kezdte a sort. Sajnos nem tudom mióta zenélnek, és mióta létezik a csapat, de fiatal koruk ellenére nagyon tudták mitől döglik a légy. A két gitáros lány a kemény szikár stílusával a két oldalt, a babaarcú énekes hölgy a csodás fürtjeivel, a dobos lány pedig az igazi „durván élős” jellemével építi fel az együttest.

A csapat nagyon igyekezet kitenni magáért, többek között azért is, mert elkészítették első demó CD-jüket.

Rengeteg koncert videójuk megtalálható a YouTube-n, nekem mégis ez a kedvencem tőlük: The Rag Dolls playing This is how a heart breaks by Rob Thomas

Ezen túl a lányoknak van hivatalos weboldala is, itt.

Muzak Box

Szintén négy fős együttes követte a lány zenekart. Mondhatnám kicsit tipikus felépítésben. Egy merengő dobos, csendes igazi művésztípus gitárosok, és egy isteni hangú pici lány. Először nem is értettük, hogy a kis pöttöm kislány mit keres a színpadon, amíg a hihetetlen dögös hangjával nem kezdett el a mikrofonba csacsogni. Ámulatból csak bámulatba estünk, mert a zenészek nagyon értették a dolgukat. A dobos és basszusgitáros srácok egymást ostromolva nyomatták a jobbnál jobb szóló részeket, a gitáros srác a mellett, hogy szintén kiválóan zenélt, pedig hihetetlen vékony hangon tudott vokálozni.

Visszakanyarodnék még az énekeshez, Kovács Boglárkához, hisz azon túl hogy zeneileg fantasztikusat alakított, hihetetlen profizmussal kezelte a közönséget. Olyan hölgyről van szó, aki ha feltűnik akkor minden kicsit már körülötte forog. Isteni beszólásai vannak, jó konferálása, sőt mi több érzi a közönséget és teljes mértékben tudja motiválni őket. Az pedig, ahogy a színpadon él, hát le a kalappal.

Ő tőlük mindenképp szerettünk volna DEMO CD-t hozni. Fel is lett konferálva, hogy 500HuF áron lehet venni a koncert után. Neki is indultunk, de sajnos mire az ostromgyűrűn keresztül megközelíthettük volna a hölgyet, hallottam, hogy nincs több. Szomorúan elkezdtünk elsompolyogni, mire a Boglárka utánam futott, és hihetetlen kedvesen megkérdezte, hogy mi is szerettünk volna CD-t? Mire mondtuk, hogy hát persze… Elmondtam, hogy én egészen Debrecenből jöttem hogy halljam őket. Erre a világ végéről is előásott nekünk egy CD-t amin a számaik voltak. Őszinte köszönet érte neki. Még az 500Ft-ot is úgy kellett rá tukmálnom érte.

Mint kiderült a Muzak Box felfele tör, már készül az első videó klippjük. Addig is van nekik myspace oldaluk itt, meg facebook oldaluk itt. Ahol lehet követni mizujs velük, és aktuális számokat meghallgatni.

Összeségében hihetetlen élmény volt számomra. Nem is úgy fogalmaznék, hogy a nagyokhoz hasonló minőségi zene napja volt, mert én ezt nem tudom megítélni. Az biztos, hogy engem teljes mértékben szórakoztatott, és átütött a közeli színpadról, hogy ezek a csapatok szívből-lélekből zenélnek. Se nem megasztárok, se nem celebek, meg ilyenek. Ők zenészek.

Magyar zenekarok: Muzak Box és The Rag Dolls” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Véletlen akadtunk rá erre az irományra. Nagyon szépen köszönjük a kedves szavakat! Örülünk, hogy jól éreztétek magatokat! Kitettük a facebookos és a myspace-es profilunkra is! Remélem nem sokára megint találkozunk! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük