Xorp Blog Podcast

Month: február 2010 (page 1 of 6)

A berlini medvék

Két hétig Berlinben tartózkodom egy munkával kapcsolatban. Szerencsés vagyok, mert az egy, két napos rohanó kiutazás helyett, most egy hétvégével egybekötött, hosszú alkalmam van a német város megismerésére. Magáról Berlinről, és az élményekről, majd akkor akarok bővebben írni, amikor már végetért az ittlét. Amiről viszont mindenképpen, még most szót akarok ejteni, azok a Berlini Medvék.
Continue reading

Solaris 10 Home Automount

A Solaris home könyvtár konvenciója eltér a Linuxban megszokottól. A /home és /net alap helyzetben az automount (automatic, on-demand NFS mounting service) fennhatósága alatt van, a sima felhasználói home könyvtárakat az /export/home alatt kell létrehozni. A Solaris nagyon próbál a vállalati hálózatokra illeszkedni. Ez jól látszik a SUN “A hálózat maga a számítógép” (The Network Is The Computer) mottójából is. Természetes tehát, hogy ez ahol lehet megjelenik az operációs rendszerében, a Solarisban is.
Continue reading

Shuffle reklám Berlinből

Nem tudok rá mit mondani, mint “Ez Hülye!”. Viszont kreativitásban Józsi barátom sose ismert még lehetetlent. A frissen megvásárolt iPod Shuffle is megihlette, főleg a csíptető funkciója. Nem bírta ki, hogy természetesen komoly munka közben ne készülöjön rólunk egy ilyen idióta kép.
Continue reading

Oracle utóbeállítások

Ha már tudunk szépen Oracle-t installálni, és belépni rá, akkor tudunk kellene, hogy indítsuk el, illetve illetve állítsuk le. Illetve, mivel nem kívánjuk ezt minden egyes alkalommal kézzel elkövetni, jó lenne azt is tudni, hogyan automatizálhatjuk a leállítást illetve a leállást a rendszerhez. Akkor nézzük a szükséges utóműveleteket az rendszerünkön és az Oracle-el.
Continue reading

Oracle 10g Install lépésről lépésre

Akkor kezdjünk mindjárt azzal, hogy installálunk a Solaris 10 masinánkra egy megfelelő Oracle 10g adatbázis kezelő alkalmazást. Ahogy a Solaris sem, az Oracle telepítése olyan misztikus dolog, csak tudni kell, mit hogy.
Continue reading

Olderposts

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑