A berlini medvék

Két hétig Berlinben tartózkodom egy munkával kapcsolatban. Szerencsés vagyok, mert az egy, két napos rohanó kiutazás helyett, most egy hétvégével egybekötött, hosszú alkalmam van a német város megismerésére. Magáról Berlinről, és az élményekről, majd akkor akarok bővebben írni, amikor már végetért az ittlét. Amiről viszont mindenképpen, még most szót akarok ejteni, azok a Berlini Medvék.
„A berlini medvék” olvasásának folytatása

Solaris 10 Home Automount

A Solaris home könyvtár konvenciója eltér a Linuxban megszokottól. A /home és /net alap helyzetben az automount (automatic, on-demand NFS mounting service) fennhatósága alatt van, a sima felhasználói home könyvtárakat az /export/home alatt kell létrehozni. A Solaris nagyon próbál a vállalati hálózatokra illeszkedni. Ez jól látszik a SUN „A hálózat maga a számítógép” (The Network Is The Computer) mottójából is. Természetes tehát, hogy ez ahol lehet megjelenik az operációs rendszerében, a Solarisban is.
„Solaris 10 Home Automount” olvasásának folytatása

Oracle utóbeállítások

Ha már tudunk szépen Oracle-t installálni, és belépni rá, akkor tudunk kellene, hogy indítsuk el, illetve illetve állítsuk le. Illetve, mivel nem kívánjuk ezt minden egyes alkalommal kézzel elkövetni, jó lenne azt is tudni, hogyan automatizálhatjuk a leállítást illetve a leállást a rendszerhez. Akkor nézzük a szükséges utóműveleteket az rendszerünkön és az Oracle-el.
„Oracle utóbeállítások” olvasásának folytatása