Hónap: 2006 december

Kori Pesten Atkuszékkal

A két ünnep között hazalátogatott (Magyarországra) egy kedves barátom Atkusz, a menyasszonyával, Linával. Megragadtuk az alkalmat, és Edittel meglátogattuk őket. A találkozást akkor egybe kötöttük egy korizással is. Első alkalom, hogy a Hősök Tere melletti (debreceni viszonyokhoz képest) hatalmas korcsolya pályán szánthattam a jeget, és be kell vallanom más feeling volt.
Continue reading

Első hó az utolsó munkanapon

Végre leesett a hó, és annyi hogy annak látható, maradandó nyoma is marad. Az eddigi enyhe tél miatt már néha abban se bíztam, hogy ebben az évben egy jót hógolyózhatunk. Bár sokan örülnek neki, mert a hó azért gondot is okozhat, az utakon, és a MÁV-os késésekről már nem is beszéljünk, azért a mai gyerekek egyre inkább elfelejtik milyen is egy havas estén hógolyózni és szánkózni.
Continue reading

Fordítás egyszerűen böngészőből

Gondolom már sokan voltak úgy, hogy olvasgattak egy külföldi cikket, és akármennyire is értették, előfordultak olyan szavak, amiket igen is jó lett volna lefordítani. Persze nyithatunk egy új tabot a böngészőnkbe, és kereshetjük ki egy szótár oldalon, vagy használhatunk widgetet, de minek nyomkodjunk össze vissza mindent, ha mostantól elég csak jobbal kattintatnunk az ismeretlen kijelölt szóra a böngészőnkben.
Continue reading

WordPod: Olvassunk az iPodunkon

Aki sokat utazik, és zenét hallgat, netalán videókat néz iPodján annak sokszor hasznos tudna lenni, ha olvashatna is. Nem utolsó sorban pedig hatalmas előnyt jelenthet idegennyelv tanulásban. Azt tudjuk, hogy már a dalokhoz hozzáfűzött dalszövegeket olvasgathatjuk, de mi a helyzet a különálló szövegekkel? Erre megoldás a fent nevezett ingyenes program.
Continue reading

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑