WordPod: Olvassunk az iPodunkon

Aki sokat utazik, és zenét hallgat, netalán videókat néz iPodján annak sokszor hasznos tudna lenni, ha olvashatna is. Nem utolsó sorban pedig hatalmas előnyt jelenthet idegennyelv tanulásban. Azt tudjuk, hogy már a dalokhoz hozzáfűzött dalszövegeket olvasgathatjuk, de mi a helyzet a különálló szövegekkel? Erre megoldás a fent nevezett ingyenes program.

Első sorban kiemelném, hogy az alkalmazás létezik Windows és Mac Os X rendszerekre is, tehát nem csak Mac-es felhasználók élvezhetik ezt a felhasználást. A program Java-s mivoltja miatt viszont Java futtató környezettel kell rendelkezned, ami többnyire már elengedhetetlen.

Amint elindítjuk a programot, egy megszokott egyszerű felületet kapunk. Nagyon nincs is sok dolgunk, mint a listára az ADD gombbal felvenni a kívánt dokumentumokat. A felvételkor be kell állítanunk a karakter kódolását, ez kicsit rumlis dolog, hisz nem mindenki tudja melyikre is van szüksége egyes dokumentumoknál, tehát itt nem árt a kísérletezgetés.

Amint viszont hozzáadtuk megjelenik a listán, és a VIEW gombbal bele is tudunk pillantani annak tartalmába. A listára felvett dokumentumokat a legelső bejelölő gomb segítségével kiválaszthatjuk, és a menüsor jobb felső sarkában található SYNC gombbal pedig feltölthetjük az iPodunkra.

wordpod

A dolog egyszerű, és persze működőképes. A project mint említettem ingyenesen biztosítja számunkra ezt a programot, sőt a forráskódot is közzé teszi, így bárki belekukkanthat, vagy segítheti a fejlesztést. A program weboldala elérhető itt.

A gutenberg projectnek köszönhetően 22.000 e-book már elérhető (fejezetekre osztva, évszámmal, címmel, szerzővel) WordPod compatibilisan itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük