Hardware auditálás: HardwareGrowler és ChargerChecker

Hányszor fordult már elő velünk, hogy a kábeldzsungel közepette valamit kirántottunk, aztán csak arra lettünk figyelmesek hogy „nem megy”. Majd átkozódva dugtuk vissza a hiányzó kábelt a foglalatba miután rájöttünk, mi is okozta a hibát. Mac-en sajnos idegesítő, hogy erről normális értesítés nem nagyon van. Még is van rá megoldás.

Szerintem mindenki használ már Growl auditív rendszert, ha valaki nem akkor olvassa el itt, miért is nagyon hasznos. A Growl viszont csak az őt támogató programok üzeneteit tudja kezelni. Egy kitépett utp kábel nem küld üzenetet a Growlnak. :) Erre van a HardwareGrowler. Amennyiben fogjuk, és letöltjük a Growl csomagot, a diksimageben találni fogunk egy extras könyvtárat is, amiben többek között ott lesz a HardwareGrowler. Ez nem más mint egy program, ami viszont a gépünk funkcióit ellenőrzi, és esetleges gond esetén tájékoztat is minket.

A HardwareGrowler ezen egységek le-fel csatlakozását tudja érzékelni:

* FireWire
* USB
* Bluetooth
* FileSystem Volumes
* Network Interfaces

HardwareGrowler

Persze elég ízléstelen, hogy kiül nekünk a Dockra a program, de ezen is lehet segíteni. Ugye a HardwareGrowler programot átmozgattuk az Application-s mappába (én azt ajánlanám inkább azon belül az Utility-be tároljuk de működési szempontból teljesen mindegy). Ha most indítjuk el megjelenik a Dockon. Kapcsoljuk ki majd a programra jobbkattal kattintsunk. Az itt megjelenő menük közül a „Show Package Contents”-re kattintsunk. Ekkor tulajdonképpen a program szerkezetébe láthatunk be. Nem kell félni egy szöveges fileba kell csak két sort beleírnunk. Az Info.plist kell megeditálnunk kedvenc szövegszerkesztőnkkel (én a Texteditet ajánlom erre a célra most), és a <dict> sor után szúrjuk be e két sort:

<key>LSUIElement</key>
   <true/>

Ezek után mentsünk mindent, mindenből lépjünk vissza, és egyszerűen indítsuk a programot. Ha minden jól csináltunk futni fog, de nem fog látszani a dock-on. Ezek után csak tegyük be a Start Items közé és készen is vagyunk.

Persze akinek mobil gépje van, és igazából semmivel, semmilyen dróttal se kell már vacakolni, annak felesleges is lehet, hacsak nem azt nézzük, hogy tölteni aztán tölteni kell a mobil gépeket. Az új MagSafe csatlakozók pedig néha véletlenül is leválhatnak. Ha pedig nem vesszük észre gyorsan lemerülhetünk. :) Erre sajnos nem nyújt megoldást a HardwareGrowler, de egy másik program igen. A ChargerChecker egyszerűen csak értesít minket ha oldott volna a MagSafe. A hivatalos weboldala elérhető itt.

ChargerChecker

A Glow rendszerrel már megszokott Bezel (ez az a kijelzés forma megnevezése, amit akkor láthatunk ha a fényerőt, hangerőt szabályozzuk, egy áttetsző szürkés négyzetforma) formán jeleníthetjük meg e fontos rendszer információkat is. Sok sikert hozzá.

Hardware auditálás: HardwareGrowler és ChargerChecker” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Én olyan 10.4.5 környékén próbáltam ki a growl-t, de voltak gondok vele, főleg miközben játszodtam. Valami okból kifolyólag szabályos időközönként lefoglalja a processzort teljesen, és ilyenkor a játék megfagy arra az időre. Ez eléggé idegesítő. A monitornál nem látszik a hirtelen megugrás, de mikor eltávolítottam a szoftvert, helyrejött a probléma. Viszont, aki nem játszik, annak tényleg nagyon jó dolog.

  2. Igen, sajnos ilyen dolgok meg a mai napig is elo szoktak jonni, de az „ujabb” jatekoknal halisten nem okoz gondot. Remelhetoleg a tovabbi verzioknal ez valamelyest kivedheto lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük