Az utóbbi időben sikerült közelebbről megismerkednem az Oracle T5 termékcsaládjával. Sajnos első találkozásunk kicsit bajos volt. Memória hiba, amit semmi sem mutat ki, csak egyszerűen nem sikerül az LDOM-nak a kijelölt memórja nagyságát lefoglalni. Úgyhogy megnéztük van-e friss firmware, és kiderült, hogy az idei bejelentést követően hat firmware-t is kiadtak. Csak nem sebtében kellett piacra dobni? Úgyhogy sikeresen végigjártam egy firmware upgrade procedúrát.
Nem sokszor volt eddig szerencsém hozzá, így úgy gondoltam lejegyzem a lépéseket.
Lépjünk be a console web interface-be.
Fontos, hogy a gépet kapcsoljuk ki. A képen látszik az eredeti firmware verziója.
A menüben válasszuk az ILOM Administration / Maintenance menüpontot.
Lépjünk be az Upgrade mode-ba.
Egy ablak fog figyelmeztetni az upgrade következményeire. Ha tudjuk mit csinálunk, akkor menjünk tovább.
Adjuk meg a letöltött firmware file helyét. Használhatunk távoli URL-t is, vagy kiválaszthatjuk a saját gépünkön.
Az image feltöltődik.
Leellenőrzi a file-t.
Ha mindent rendben talál, megmutatja mit is töltöttünk fel, es miről mire fogunk upgradelni.
A Start Upgrade gombra kattintva el is indul a folyamat.
A progess mezőben folyamatosan látni fogjuk, hogy hol tart.
Mindjárt kész.
Az update elkészült.
Ekkor még a flashelés nem ért véget.
Csak, amikor ezt a képet látjuk.
A gép automatikusan újraindul. Nem kell megijedni, ez eltarthat 5-10 percet is, mire teljesen elérhető lesz újra.
Mikor újra elérhető lesz, akkor az új firmware verziót kell látnunk.
Ezek után csak újra be kell kapcsolni a gépet.
Végszó
A gép bekapcsolását követően egy teljes POST fog lefutni, ami megint csak 5-10 percet vehet igénybe. Számoljunk azzal, hogy teljesen kiöli a devaliasokat, illetve egyik gép esetében a SPconfigot is lenullázta. Így ha sok és releváns adatokat tárolunk ezeken a helyeken, én ajánlom egy file-ba dumpolást is. Biztos ami biztos.