Linux Compiz Fusion Desktop

Linuxon is elég régóta vannak térhatású effektekkel díszített kezelőfelületek, amelyekben a látványos hülyeségeken kívül még hasznos funkciók is vannak. Most a Compiz projekten dolgozók közössége kibővült, átnevezték a projektet Compiz-Fusionra, és még szebb megoldásokkal álltak elő. Több plugint teljesen átírtak, stabilizálták a kezelőfelület működését, hátha sikerül meggyőzniük néhány embert arról, hogy legalább a csilivili funkciók terén van olyan jó a Linux, mint a Mac OS X vagy a Vista.

compiz fusion reflecting cube

Ha valakinek felkeltette az érdeklődését a bemutatott anyag (lásd lent a kis videót), akkor a Linux Howtos között talál egy rövid leírást, ami szükséges a felület installálásához és beállításához, vagy katt ide.

Play

Linux Compiz Fusion Desktop” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Igen… Erdekes, mert a kollegam notebookjara haxoltuk azert tettem ide is ki. Szoval szep es okos dolgokat lehet csinalni. De azt hozza kell tenni mindenkepp hogy azert nem minden fenekig tejfol. Kezdve ott hogy jon milio cucc ami osszeakad, nem feltetlenul megy egyutt… Es ha 2 ejszakat vegigszenvedtel a kb 15 fele kulonbozo program osszeagyazasaban, akkor neha eleg kemenyen terheli a cpu-t.

    Szoval ez a jo az OSX-be, buhera nelkul jol megtervezve, keveset fogyasztva megy. Es szep!

    Ennyi… :)

  2. Hát én már az első Compiz, majd Beryl verziók óta használom ezt a remeket. Amióta létrejött a Compiz Fusion rengeteg dolog stabillá vált. Megszűntek a problémák. A Macbookomban nincs valami erős GPU, mégsem akadt meg sosem, akár 30 ablakot is összeránt azonnal. Míg a sima OSXben sokszor megakad a hasonló cucc(2GBRAM).
    Nekem sosem kellett vele sokat szívnom, pedig mindig az aktuális verzió fut.

    Sztem az elmúlt időkben egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy a Linuxos felületek is megbízhatóak, szépek…stb. Én boldogabb vagyok attól hogy megválogathatom magamnak, mit csináljon, és mikor…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük