Mobil internet a tömegközlekedésben

Amióta filléres kiadássá vált a hálózatok vezetékmenetesítése, azóta nem értem a tömegközlekedési eszközökön, várókban hogyhogy nincs? Igen tudom, most mindenki nevet, hisz ismerjük milyen állapotok vannak a Volán és Máv társaságoknál. Örüljünk, hogy nem nekünk kell hajtani. :P Bár azt senki se tudja megmagyarázni szerintem hogy a vonatoknál kabinokba miért nem lehet minden üléshez egy 230V-os konnektort rakni?

Félnek hogy az emberek oda vinnék a mikrohullámú sütőt és ött főznének sütnének vagy mi? Röhej! Egy normális dinamikus világban szerintem az utazáshoz hozzápárosul, hogy amíg rostokolnom kell, addig is tudok informálódni. Más országokban persze már erre is van project.

train

A PePWave nemrég mutatte be ezt a termékét, melynek segítségével, akár 120km/óra sebességnél is stabil wi-fi kapcsolatot lehet fenntartani. A gyakorlatban ez úgy nézhet ki, hogy van mondjuk egy városi wi-fi hálózat, a PePWave eszközét beleszereljük a városban mozgó buszokba, HÉV-ekbe, az eszköz csatlakozik a városi wi-fi hálózathoz, a saját jeleit pedig leadja az adott járművön.

bus

Az előnye abban rejlik, hogy az említett sebesség mellett is fenntartja a kapcsolatot a városi wi-fi jeleit leadó eszközökkel, illetve nagyon gyors roamingot tesz velük lehetővé.

Forrás: budapestwireless

Mobil internet a tömegközlekedésben” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Lehet nekem szerencsém volt, de eddig nekem mindig volt az ulesem mellett konnektor az IC-n elso osztalyon. WiFi. Nah igen, vonaton lenne értelme buszokon nem nagyon. Főleg nem itt debrecenbe. Vagy leütnének a cickányok a notidért vagy a tömeg miatt elő sem tudnád venni. Sajnos a tömegközlekedésre vagyok szorulva nap mint nap többször utazok buszon / trolin / villamoson és ritka mikor ülőhelyet találok.
    De vonatra elég praktikus lenne de mióta drágult a vonatjegy már nem is szívesen ülök vonatra, már olcsóbban kijövök kocsival. Ez az én véleményem…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.