World Travel Adapter Kit – Mert nem mindenhol ugyan olyan dugó kell

Aki az európán kívül találja magát gyorsan szembesülhet a ténnyel, hogy nem mindenhol ugyan olyan a szálláson elérhető áramforrás. Sőt, sok helyen még ha a konnektorból érkező áram paraméterei meg is egyeznek az ismerttel, akkor sem biztos, hogy a bele való dugó szabványa az általunk ismert. Ezért, ha eddig nem ismert országba utaznánk, akkor mindenképp tájékozódjunk előbb, hogy az adott országnak milyen elektromos fali adapterei vannak. Illetve, hogy milyen adaptert kell beszereznünk, hogy saját országunk eszközeit használhassuk.

travel_front

Én általában csak notebook-ot és telefont viszek magammal az utazásaimhoz. Ezek pedig jelenleg mind Apple eszközök. Az iPad és az iPhone esetében használhatunk USB portot, a MacBook Air-el kapcsolatban viszont van egy jó hír és egy rossz hír. A jó hír, hogy maga a töltő fel van készítve minden féle ország elektromos hálózatára a töltő. Így csak a moduláris dugót a töltőn kell cserélgetnünk. A rossz hír viszont, hogy minden ami Apple ez is méregdrága.

adapter

Apple World Travel Adapter Kit

A jelenleg kapható „világutazó szett” nem tartalmaz töltőt (a régiekben még adtak azt is), csak a cserélhető dugókat. Íme a dobozban található dugók és az, hogy milyen országokban használható az:

travel_back

Bár elég drága mulatság, de így elegánsan és egyszerűen megoldhatjuk a töltéssel járó problémákat, bárhová is utazzunk a világban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük