WordPress Safari gondok, a postok írásánál

Aki Safarit használ és WordPress blog motoron szeretne webes felületen bejegyzéseket írni, vagy szerkeszteni, az gyorsan kap egy pofont, hogy a minden máshol látszódó kis gombocskák használhatatlanok. Egyszerűen ki vannak kapcsolva. A rich text alapú külön spéci editorról nem is beszélve, de arra még most én sem tudok megoldást. A lényeg, ha kikapcsoljuk a spéci editort, akkor elő tudjuk csalogatni a kis gombokat, így safari alatt is tudunk normálisan írogatni. Az a html szerkesztősor a kódban van letiltva safari esetén, tény, hogy valami safari régi hiányosság miatt, ugyanis ha kiteszem, akkor szépen működik.

Ha elő akarjátok csalogatni, akkor a wp-admin/admin-functions.php -ben az 1084. sor körül:

// Browser detection sucks, but until Safari supports the JS needed for this to work people just assume it’s a bug in WP
// if (!strstr($_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’], ‘Safari’)) <<– Ezt a sort kell kikommentezni két "//" jellel a sor elején
echo ‘
<div id="quicktags">
<script src="../wp-includes/js/quicktags.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">if ( typeof tinyMCE == "undefined" || tinyMCE.configs.length < 1 ) edToolbar();</script>
</script></div>
‘;
// else <<– És végezetül még ezt a már említett módón ki kell kommentezni

Nagyon nagyon fontos, hogy alapból a WordPress 1092. sorában ez áll: ” else echo ‘ “, nem azt a teljes sort kell kikommentezni, csak egy elset, tehat a forráskódot szerkesztve csinálsz egy sortörést az else után, és csak amikor az “else” sor áll az 1092. sorban (vagy ahol), az elé teszel // jelet. Kössz atkusz.

Ezen változtatások után frissíteni kell a böngészőnket, és ha mindent jól csináltunk megjelennek a gombok, és természetesen működni is fognak.

Categories: Informatika, Saját

4 Comments

  1. Használj Camino-t… Nincs nála királyabb böngésző. Illetve majd ha megjelenik a Shiira 2.0 akkor lesz :P

  2. El tudnad nekem kuldeni e-mailben a te modositott file-odat? En hiaba irtam at, utana mar be sem akart lepni az admin feluletre.

  3. oppa… akkor nagyon rossz helyre nyultal.

    Kuldtem mailt, nezd meg es megoldjuk…

  4. A spéci editor a TinyMCE, ami tényleg csak felibe-harmadába támogatja a Safarit a compatibility chart szerint. Elvben pluginnel le cseréli a TinyMCE-t FCKEditorra, de ott sem teljes a Safari támogatás. (De legalább leírják, hogy mi a gond.)

    Amíg a Safarit/ az editorokat javítják, marad a WP saját editora vagy egy másik böngésző. Vagy – shameless plug – postolhatsz applescriptből. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: