Wolfenstein 3D

Anno édesanyám munkahelyén játszottam ezzel a nagyszerű játékkal először. Kis srácként lenyűgözött a játék, és a mai napig is hajlamos vagyok ezt az érzést átélni, amikor újra látom a Wolfenstein játékot. Az akkori időkhöz képest, egy jól kidolgozott, részletekben gazdag, és izgalmas játék, ami garantáltan okozott jó pár órányi játékélményt. A 20 évét ünneplő játék tiszteletére újra portolták az eredeti játékot a mostani igények szerint.

Az erdeit játékot én még egy 386-os PC-n játszottam. Most viszont már egy egyszerű telefon nagyobb teljesítménnyel bír, mint az akkori elvárások. Sok esetben pedig más architektúrával is. Amennyiben viszont ennyire újra kell írni az alapokat, felmerülhet a gyanú, hogy a játékon is változtatnak valamit.

Ez esetben szerencsére semmi ilyen nem történt.

A játék a szokott hangulatot idézi. Az irányítása kicsit új lehet, viszont néhány katona lelövése után gyorsan rá lehet érezni. Ennek ellenére, sosem lehet olyan, mint billentyűzeten irányítani azt. Ezzel számoljon az, aki játszani kíván vele.

Az összes eredeti pályát meghagyták, és lehetőségünk van a játék teljes végigjátszása nélkül is választani. Tehát játszhatunk egyből a főellenséges pályákon, vagy akár a titkos szinteken.

A játék iOS verziója elérhető iPhone és iPad-re is, ráadásul most ingyen. Én egy első generációs iPad-en játszottam vele, és kifogástalanul ment. Úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki régen is játszott vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük