VPN kapcsolat automatizálása

E kis program leírása egy az egyben a beszéljükmac oldaláról származik: „Ha ti is olyan sokat használjátok a VPN hálózatot mint én, akkor talán hasznosnak találjátok a következő tippet is. Amikor felnyitom a laptopomat mindig be kell jelentkeznem VPN-ben, hogy lehessen internetes elérésem. Ez nem nehéz feladat, csak a sokszori ismétlődése miatt egyre zavaróbb.

Gondoltam írok egy AppleScript parancssort, amely automatizálja ezt a folyamatot nekem. Már épp kezdtem volna összeállítani a parancsokat (amely akkor csatlakozott volna ha és csak akkor ha egy meghatározott vezeték nélküli hálózatra kapcsolódtam fel), amikor rátaláltam a következő ingyenes kis szoftverre, amelynek neve RearportVPN.

A PearportVPN elvégzi az összes szükséges feladatot, sőt rendszer alvás előtt még le is kapcsolódik a VPN-ről (nagyon hasznos, hogy ne kapjak time-out üzeneteket).”

pearPortVPN

A program elérhető itt.

VPN kapcsolat automatizálása” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nagyon klassz! Épp most került bevezetésre az egyetemen egy VPN háló és pont egy ilyen progit kerestem. Ki hitte volna, hogy nálad lelem meg a megoldást :) Legközelbb itt kezdem a keresést :P

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük