Xorp Blog Podcast

VPN kapcsolat automatizálása

E kis program leírása egy az egyben a beszéljükmac oldaláról származik: “Ha ti is olyan sokat használjátok a VPN hálózatot mint én, akkor talán hasznosnak találjátok a következő tippet is. Amikor felnyitom a laptopomat mindig be kell jelentkeznem VPN-ben, hogy lehessen internetes elérésem. Ez nem nehéz feladat, csak a sokszori ismétlődése miatt egyre zavaróbb.

Gondoltam írok egy AppleScript parancssort, amely automatizálja ezt a folyamatot nekem. Már épp kezdtem volna összeállítani a parancsokat (amely akkor csatlakozott volna ha és csak akkor ha egy meghatározott vezeték nélküli hálózatra kapcsolódtam fel), amikor rátaláltam a következő ingyenes kis szoftverre, amelynek neve RearportVPN.

A PearportVPN elvégzi az összes szükséges feladatot, sőt rendszer alvás előtt még le is kapcsolódik a VPN-ről (nagyon hasznos, hogy ne kapjak time-out üzeneteket).”

pearPortVPN

A program elérhető itt.

Categories: Apple, Informatika

Összes adat átirányítása VPN-en keresztül » « StreamWatcher: Mik töltődnek a gépemen?

1 Comment

  1. Nagyon klassz! Épp most került bevezetésre az egyetemen egy VPN háló és pont egy ilyen progit kerestem. Ki hitte volna, hogy nálad lelem meg a megoldást :) Legközelbb itt kezdem a keresést :P

Leave a Reply

Copyright © 2020 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: