StreamWatcher: Mik töltődnek a gépemen?

Akivel már előfordult, hogy a gépe vadul töltött valamit, de fogalma se volt mi, mit és honnan (na meg hogy miért), annak most itt lehet egy kis segédprogram, ami feltárja nekünk a gépünk hálózati folyamatait pontosan.

Ezek a történetek ugye úgy szoktak kezdődni, hogy észrevesszük, hogy olyan lassan jönnek be az oldalak. Ekkor ha van valami programunk, widgetünk, ami kijelzi, hogy mennyivel töltögetünk esetlegesen láthatjuk, hogy valami lefele/felfele sávunkat teljesen kihasználja. Ilyenkor alapból nem túl sok lehetőségünk van, annak kiderítésére, mi és hogy történik (hacsak a rendszer kernel szintű dolgaihoz nem értünk, és nem mozgunk otthonosan a terminálban).

streamwatcher

Ez a program egyszerű grafikus formában tárja elénk, gépünk milyen hálózati forgalmat bonyolít. Megtudhatjuk milyen fajta protokollon, honnan, hova, mennyi bejövő és kimenő forgalmat létezik gépünkön. Minden folyamat egy sort képvisel a táblázatban, így azt is látjuk mennyi fajta kapcsolatot tart fent a rendszerünk éppen. Alul persze egy összesítést is kaphatunk. Ha még az is szerepelne, milyen folyamat használja az adott kapcsolatot, egyszerűen tökéletes lenne a StreamWatcher.

Sajnos fizetős, viszont kipróbálható verzió is letölthető e stuffból, a hivatalos oldalon itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük