Varga Tamás és új kategória: BSD

Varga Tamás lassan fél éve csöppent az életemben, amikor Solaris Adminisztrátor pozícióra interjúztattunk. Higgadtságával, türelmével, és azzal a professzionális hozzáállásával, amivel mindenhez hozzáfog teljesen elkápráztatott. Minden tőlem telhetőt meg is tettem, hogy kollégámnak tudhassam, ami egy rövid idő után realizálódott is. Kezdeti szerénysége és a Solaris és AIX világa eleinte elbizonytalanította. Viszont sosem mondott semmire sem nemet. Minden elé állított feladatot és kihívást megoldott.

A három hónapos próbaidő utáni elbeszélgetésen csupán fényezni tudtuk, magam pedig különösen kiemeltem a saját, magán projektek kivitelezését. Bőséges, ha nem is elégséges tesztgépekkel rendelkezünk, ami a maga módján bármilyen kis projectnek, tesztelésnek helyet adhat. A határ az adminisztrátor leleményességén és ismeretein múlik.

Tamásnak hála sikerült elmélyedni az AIX világában. Beüzemelni a SAN környezetünket, és az AIX cluster szolgáltatásairól is ismereteket szerezni.

A két gyermekes családapát sokszor próbáltam inspirálni arra, hogy legyen társírója a XORP blognak, és segítsen ezzel a hazai üzemeltetés írott anyagát szélesíteni. Az őrá jellemző szerénységgel viszont mindig visszautasított, és biztosított arról, hogy a dokumentációit minden megkötés nélkül saját néven publikálhatom. Természetesen minden cikknél külön feltüntettem, hogy kitől származik az információ, és én csak utószerkesztettem.

A minap viszont elszánt tűzzel a szemében hozzám fordult, és mintegy felidézve a régi beszélgetésünket azt mondta, hogyha lehet ő szívesen írna a XORP blogra BSD-s cikkeket. A BSD világa az ő hobbija, amiben úgy érzi, hogy a legtöbbet és legjobbat ki tudja hozni. Külön ki tért rá, hogy hazai BSD-s cikkek, leírások, főleg tesztek illetve aktuális bemutatók nincsenek. Így ő szívesen bővítené a XORP tudástárát egy BSD fejezettel.

Bár nem ugrottam a nyakába, és dobtam fel az égig, hogy utána elkaphassam, mégis hihetetlenül megörültem. A témaválasztás is páratlan jó, és Tamás személye számomra garancia, hogy a XORP blog-hoz hű tartalom fog születni.

Régi álmom az, hogy nekem mint szerkesztőnek is legyen értelme néha ránézni a blogra és ott cikkeket olvasni. Ne csak a saját irományaimat keresgessem vissza idővel.

Bíom benne tehát, hogy a jövőben sok BSD-s irománnyal lesztek gazdagabbak, Tamás jóvoltából. A BSD-s szekíció elérhető itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük