Üzemorvos: Látásvizsgálat

Már 6 éve tudom, hogy a bal szemem gyengébb mint a jobb. Most mivel egy komolyabb cégnél fogok dolgozni, a munkába állás feltétele egy egészségügyi alkalmassági vizsgálat, melynek egyik része a látásvizsgálat. Lehet mások is így vannak vele, de orvoshoz, főleg valami ilyen speciális szakorvoshoz, mint fogorvos, szemész mindig is féltem menni. Talán pont azért mert tudtam, éreztem hogy van valami gond.

Mint említettem már anno is a bal szemem gyengébb volt, de meglepetésemre ez azóta se változott (rosszabb irányba). Az olvasás a bal szememmel is ment, csak az utolsó legkisebb számot nem tudtam kiolvasni, vagyis csak kettőből. A hölgy mondta, hogy semmi gond megnézzük akkor a műszerekkel.

Csak ámultam milyem műszerek vannak. Csak tartanom kellett a szememet, a gép egy csillagocskát élesített és tompított, és gondolom közbe mérte a pupilláim változását. Persze a gép kidobta az eredményeket, a hölgy pedig azonnal tudta milyen lencse kell nekem. Kipróbáltuk, és legnagyobb meglepetésemre olyan tisztán láttam, hogy még a legalsó (pilótáknak szükséges) sort is el tudtam olvasni.

szemvizsgalat

Persze jogosan tudtam, hogy szemüveg kell. De a hölgy megnyugtatott, hogy egy enyhe görbület van csupán a bal szemembe, viszont emiatt hunyorítok és főleg ha sokat ülök számítógép előtt érdemes lenne egy „védőszemüveg”.

Legnagyobb meglepetésemre ezt is fizeti majd a cég ( emlékszel még Laci? :) anno nálad mi volt? ), de ezt csak a jövő héten fogom intézni. Minden esetre pozitív dolog. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni tessék leküzdeni a félelmeket, elmenni rendszeresen ellenőrizni testünk egészségét.

Én most határoztam el, hogyha végre diplomát is letudom (lelki állapotom is helyrerázódik), akkor egy teljes kivizsgálásra elmegyek, rászánok egy napot.

Üzemorvos: Látásvizsgálat” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Nálunk is fizeti a cég az alap lencsét egy alap keretet, ha spéci lencsét és normális (úgy értem emberek között is viselhető :D ) keretet szeretnél akkor a felárat kell csak kifizetned a normálokhoz képest. Mondjuk itt 24/7 monitor előtti munka van (-kávé és kajaszünet meg a meetingek ;)). Sajnos én még kb. 1 éve csináltattam 35K-ért szemüveget (-0,5 mindkét lencse) akkor meg még nem dolgoztam itt szóval majd a következőt fizettetem ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük