Újabb featurek a Xorp Podcast Blogon

Mindig lehet valami újabb, jobb, funkció gazdagabb dologgal bővíteni a blogot. Amennyire tudom én is próbálok a divatos dolgokra figyelni és adaptálni azokat a Xorp Blog Podcast oldalba. Most is több ilyen dologról számolhatok be. A mostani bővítések az AJAX technika jegyében történtek. Erről mindenképp később akarok írni, mert a webes tartalom kezelés egy új, nagyon divatos, és nem kevésbé hasznos eszközéről van szó.

Visszatérve a bloghoz, az első fontos újítás, az nem mást mint a blog alján található kis rendszerező szekció. Itt viszonylag dinamikus módon, tömören jól átláthatóan, idő és kategória szerint vannak a különböző bejegyzések felsorolva. Olyan tartalomjegyzék szerűen. Innentől onnan alulról is könnyedén tudunk navigálni. Ha valakinek megtetszene a plugin itt érhető el.

A következő dolog a keresés felturbósítása. Eddig ugye úgy működött, hogy a jobb oldali menüsorban megkerestük a „keresés” részt, ott a kis mezőbe begépeltük a keresett kifejezést, entert ütöttünk, és egy új oldalon betöltődve szépen láttuk a találatokat. Ha ezt így csináljuk, akkor ezen túl is ugyan ezt fogjuk tapasztalni, ámbár a Mac Tiger operációs rendszerének Spotlight keresőjéhez hasonlóan, most már ha a kereső mezőbe írni kezdünk az ahogy gépelünk, úgy dobja ki egyből, élőben (reál time), a kereső mező alá a tíz legfrissebb találatot. Ezekre is kattinthatunk, és már töltődik is be a kívánt tartalom. A keresés így azonnal a teljes oldal újra betöltése nélkül megy végbe. Akit érdekel a plugin az itt eléri.

Végül de nem utolsó sorban a kommentálás, még szebb lett. Ugyanis most már a adatok kitöltése a hozzászólás begépelése (aminek kinézetét azonnal láthatjuk is lejjebb) után, a hozzászólást elküldve nem töltődik be újra az oldal, hanem egész egyszerűen, egy kis előtűnéses animációval megjelenik a begépelt szöveg. Tetszetős. Sok helyen működik már, én még csak most jutottam el ide. Jobb később mint soha. Ha valakit érdekel itt érhető el a plugin.

Használjátok jóra. :) Jó blogolást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük