SpongeBob Diner Dash: A felszolgálók gyöngye

Kérem szépen engem is már régóta meghódított a Songyabob mánia. A kis idétlen szivacs, agya ment történetei minden gyermekded lelkű embert magával ragadnak. Gondolom millió számítógépes játék is készült belőle már. Párral én is találkoztam, de nem mondhatnám hogy nagyon lekötöttek. Kivétel a Diner Dash játék. Nagyon egyszerű a feladatunk. Spongya Bobbal fel kell felszolgálnunk. Az ajtóban várakozó embereket (halakat) le kell ültetnünk szabad helyre. Majd miután kibogarászták mit akarnak enni, felvenni a rendelésüket. Ezt a cetlit a kör formájú szerkentyűre feltűzni, ahol Tunya Csáp elkezdi készíteni a megfelelő étkeket. Amint kész van a pultra kerül a kaja, amit nekünk a megfelelő számú asztalhoz ki kell szállítanunk. Amint megkajáltak fizetnek, és nekünk a mosatlanhoz kell szállítanunk a tányérokat. Ennyi a játék lényege.

Aki esetlegesen magától nem jönne rá, a játék első játszásakor jól érthetően lépésről lépésre ismerteti a program a fent leírt játékmenetet. Két féle játékmód közül választhatunk. Az elsőben küldetésszerűen kell meghódítanunk a Bikini fenéken lévő éttermeket, és kiállni az ottani próbákat. Itt minden étteremben körülbelül 10 pályát kell teljesítenünk. Egy szint akkor lesz teljesített ha a nyitva tartás alatt (eddig érkezhetnek új vendégek, de a már meglévők amíg ki nem szolgáltuk őket nem tűnnek el, csak újabbak nem érkeznek helyükre), a kijelölt pénzt össze tudtuk szedni. Minél gyorsabban szolgáljuk ki a vendégeket és minél többet annál több pénzt gyűjthetünk.

diner dash 1

Persze a vendégek tudnak várni. Egy darabig. Kis szívecskék jelölik a kedvüket. Minél boldogabbak annál jobban jattolnak. Várakozás közben pedig, ha nem találunk nekik helyet, és elunják magukat elmennek, és nem profitálhatunk belőlük. Persze kávéval (ehhez bizonyos szinten jutunk csak hozzá, és van még sok egyéb lehetőség) emelhetjük vendégeink kedvét.

diner dash 2

A másik játékrészben egy alap éttermet kapunk. Szintén pénzegységeket kell adott idő alatt összegyűjtenünk. A különbség, hogy ha teljesítettük itt nem kezdődik új pálya. Folytatódik, és több pénzt kell gyűjtenünk. Viszont fejleszthetünk. Több irányba is upgradelhetünk. Új asztalokat, jobb technikát, kedvjavító dolgokat tehetünk éttermünkbe.

diner dash 3

Persze leírva egyszerűnek tűnik, meg kell hogy valljam baromi nehéz. Egyetlen emberkével néha 10 asztalnál is több között jönni menni, figyelni az kuncsaftok kedvére, leültetni őket stb… Nagy koncentrálást igényel.

diner dash 4

Én csak Mac Os X-re találtam meg a játékot. Lehet létezik más platformra is. Akit érdekel itt találja a (fizetős) játék hivatalos weboldalát, ahonnan a trial letölthető.

SpongeBob Diner Dash: A felszolgálók gyöngye” bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. A Xorp Blog nem egy letolto hely, itt en csak irok a jatekokrol, innen semmi se letolheto. Tobbnyire ezek nem is letoltheto jatekok hanem megvasarolhatoak kulonbozo boltokban. Tobbek kozott ez is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük