Új Vétel: Nokia BH-505

Nagy zenekedvelőnek tartom magamat. Nem csak zenéket, hanem hangoskönyveket és podcastokat is szoktam rendszeresen hallgatni. Általában munkába menet vagy jöhet, gyaloglás vagy buszozás közben. Nagyon sok vezetékes fülhallgatóm volt. Általában nem túl minőségiek, de nem is a hangzással volt nekem a fő problémám. Hanem a kábel.

Kábel halála?

A kábeles megoldásokat már régóta temetik, viszont sosem sikerült teljesen kiirtani. Véleményem szerint jó darabig nincs is erre reális esély.

Ahol lehet magam is a kábelmentes megoldásokat részesítem előnyben, de ott ahol teljesítmény és minőség kell ott ez még mindig megalkuvás.

Mi a problémám a kábeles fülhallgatókkal?

Én az emberiség idétlenebb felét képviselem, és viccesebbnél viccesebb és hihetetlenebbnél hihetetlenebb helyzetekbe keveredem a vezetékes fülhallgatókkal. Alapvetően beakad mindenhova, vagy túl hosszú, vagy túl rövid. Arról nem is beszélve, hogy amikor elrakom, és újra elővenném szinte mindig összegabalyodik. Első 2 percben csak kifele bogozom, mire végre tudok zenét hallgatni.

Első próbálkozásom

Pár éve vásároltam egy SouthWing SA505 típusú Bluetooth fejhallgatót. Sokáig használtam, de az utóbbi időben kényelmetlenné vállt.

Ahogy látszik, a fejhallgató két nagyobb műanyag kör alakú részből áll, amit hátul egy vékony szál fog össze. A két kör alakú kialakítás belső oldalán szivacsos anyag van. Ez illeszkedik a fülhöz.

Alapvetően kielégítette az igényeimet. Utazás közben, és munkában is tudtam zenét hallgatni, nem voltam géphez kötve, és nem is gubancolódott össze.

A gond azzal jött, hogy tokja nem volt, viszont elég nagy ahhoz, hogyha bedobom a táskába, akkor nyomódott, sérült. A kis szivacsos része pedig másfél év alatt szépen elkopott, most már darabokban jön le. A nagy kör alakú, szivacsos hangszóró pedig nem a legideálisabb. Környezetünkben más is hallhatja, ha hangosan hallgatjuk a számot, és a hangok fülbe továbbítása nem épp a legnagyobb hatásfokkal lett kialakítva.

Nokia BH-505

Próbáltam tanulni a hibából. Csak messziről, és ismerősöktől halottam az IN-EAR fülhallgatókról. Ezeknek jellegzetessége, hogy a halló járatba kell bedugni őket, ahol kis gumi redők segítségével marad bent. A hangok elég nagy százaléka így tényleg a fülünkbe jut, és nem a környezetünket zavarja.

Tehát elkezdtem keresni In-Ear stílusú Bluetooth fülhallgatót. Így jutottam el a fenti készülékhez.

In-Ear kialakítású, bluetooth, kicsi. Ami viszont nagyon fontos, 10 órás üzemidőt garantál a Nokia.

Azt kell, hogy mondjam ez tényleg jó. Pontosan azt tudja, amit ígér. Meg vagyok vele elégedve. Használtam az utóbbi időben sportolásnál, sétálásnál, és a cégnél is.

Kényelmes, sokáig bírja. iPhone-val tökéletesen működik. Mozgás közben is jól tart a fejemen, fülemen.

Ez az eszköz elég kicsi, és könnyű, hogy a nyakamra húzva szállítsam, amikor nem hallgatom, így táskába sem kell zötykölődnie.

Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Új Vétel: Nokia BH-505” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük