Új vétel: Magic Mouse

Valahogy minden Apple egér bemutatásánál rám tört eddig az „azonnal kell nekem egy ilyen” (instant get) érzés. Nem volt ez másként az új Magic Mouse elnevezésű egérrel kapcsolatban sem. Az Apple bejelentését követően, nem csak én lehettem ezzel így, ugyanis hónapokig nem lehetett kapni. Anno még drezdai utam kapcsán volt nálam annyi pénz, hogyha találok veszek. Sajnos akkor is csak azt tudták nekem mondani mint itthon, ha veszek egy új iMac-et kapok hozzá egy Magic Mouse-t, de külön most még nincs.

Semmi baj, hagytam a német kollégámnak pénzt, ha megy haza Darmstadt-ban, vegyen már nekem egyet, mert ott vagy Frankfurtban biztosan hamarabb talál, mint én Debrecenben. Persze a sors rám cáfolt, ugyanis Harry barátom egész februárig nem kapott egeret. Én viszont türelmesen vártam és vártam, míg nem a héten meghozta nekem Gábor Németországból. (Persze már itthon is kaphattam volna, de ha már ennyi embert megmozgattam, akkor pofátlanság lett volna lefújni az egészet).

Sajnos Harry nem tudta, hogy én gyűjtöm az Apple „dísz” dobozokat, így egy egyszerű barna kartonba küldte el nekem, mondván egyszerűbb úgy a szállítása, ha nem tudják mi van benne.

Az egér merérkezett, és teljes mértékben meg vagyok elégedve. Azt kaptam amit vártam. Az Apple, mint mindig most is gyönyörű terméket készített. A lapos egér eleinte nem állt úgy kézre mint domborúbb társai, viszont pillanatok alatt meg lehetett szokni. Az almás cég tanult a Mighty Mouse-nál elkövetett hibájából, és az állandóan koszolódó görgőt elfelejtette, cserébe az iPhone-nál bevált moulti touch, gesztusérzékeny felülettel ruházta fel legújabb egerét.

Bár még rövid ideje van a piacon ez az új almás periféria, de talán eddig nem lehetett róla rosszat hallani, így bízom benne végre jöhet megint az az életérzés amiért én kifejezetten szeretem a Apple termékeit. Megveszem, bekapcsolom, megy, és működik gond nélkül.

Mint eddig mindig a System Preferences automatikusan felismeri az egerünket, és a megfelelő speciális nézetet ajánlja fel az egér kalibrálásához. A megszokott sebesség állításokon túl beállíthatjuk milyen gesztusokat akarunk pontosan, hogy a Magic Mouse értelmezzen.

Összeségében nagy motiváló erejének érzem, hogy az almás cég ezzel a most már csak vezeték nélküli kivitelű egerével és billentyűzetével társítja gépeit. Remélem más is annyira elégedett ezzel mint én.

A hivatalos oldal és további információk elérhetőek itt.

Új vétel: Magic Mouse” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Én ajándékba kaptam az öcsémtől egyenesen az USA-ból tavaly ősszel, nekem is bevált nagyon. Az egészben a legjobb az un. „scroll with momentum” opció. Úgy néz ki a 2db cerkaelem 2-3 hónapig bírja normál napi használat mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük