Új vétel: Harman Kardon BT

Pont egy éve vásároltam a Nokia BH-505 típusú fülhallgatót. In-Ear, bluetooth, könnyű kis műanyag füles. A mai napig is jól működne, ha nem tört volna meg a szára. Sajnos ezek a kis múanyag illesztések egy darabig hajolnak, majd megtörnek. Olyan szerencsétlen helyen, hogy javítani lehetetlen. Megpróbáltam édesapám segítségével megragasztani, de esélytelen volt. Így venni kellett egy újat. Gondoltam rá, hogy egy ugyan olyat veszek, és jobban vigyázok rá, mert alapvetően teljesen meg voltam vele elégedve. Végül viszont csak egy másik füles mellett döntöttem.

Új igények

Bár a Nokia füles is tökéletes volt, ha már egy másikat kell venni, akkor már legalább tanuljak a hibákból, és valami „jobbat” vásároljak.

Az első, ami az eszembe jutott az a sérülékenység volt. Jobb lenne valami robusztusabb, nem csak műanyagból álló vékony fülhallgató. A másik dolog a zárt füles. Az In Air tökéketes. Tényleg az volt. Mégis a zárt fülhallgató és az In Air teljesen más szinten versenyez egymással. Tavaly egy minimal design dolgot akartam, manapság viszont egy nagyobb zárt fülessel is szívesen mennék utcára. A harmadik dolog pedig a bluetooth korlátozása volt. Ugyanis ha a készülék akkumulátora lemerűl (amit ugye kívülről semmiből sem látunk), akkor egy darab műanyaggá alakul át.

Harman Kardon BT

hkbt1

Nem tudom, hogy is sikerült ráakadnom. A lényeg, hogy valami keresgélés alkalmával megpillantottam. A Harman Kardon a zenei életben elég prémium minőséget képvisel. Ez az eszköz egy Bluetooth kompatibilis zárt füles. Egy elég nagy, fémvázas fülhallgató. Ahogy a Harman Kardontól várni lehet gyönyörűen szól az én bot fülemnek. Érezhető a különbség az In Air és a H.K. BT között. A két hangszórója párnázott és igény szerint tengelyük körül kifordíthatóak. 10 óra aktív hallgatást garantálnak bluetoothon keresztül. Ez hasonló, mint a Nokia esetében. Viszont amennyiben beledugunk egy Jack dugót, akár fel van töltve a Harman Kardon fülhallgató, akár nincs, az eszköz akkor is működik. Ami viszont nekem egy nagy szó! Így ha le van merülve, vagy asztalnál akarom használni, vezeték segítségével egyszerűen megtehetem.

Technical Specification

  • Type: Over-ear style
  • High-performance driver: 40mm
  • Frequency response: 16Hz – 20kHz
  • Bluetooth frequency range: 2.4GHz – 2.4835GHz
  • Transmitter power: <3.0mW
  • Modulation: GFSK/ π /4-DQPSK/8-DPSK
  • Charger voltage: 5V
  • Nominal voltage: 3.7V DC
  • Operating temperature: +41° F – +95° F (+5° C – +35° C)
  • Bluetooth support: Bluetooth 2.1+EDR, A2DP v1.2, A VRCP v1.0, HSP v1.2 and HFP v1.5
  • Codec support: AAC, AptX cVc
  • Cable: 4′ 7″ (1.4m)
  • Case: Premium carrying case

hkbt2

Milyen érzés?

A fülhallgató nagy, és súlyosabb. A füledre tökéletesen illeszkedik, de az biztos hogy egy nagy dög. Istenien szól, és ha nem kell intenzíven mozogni akkor hamar hozzászoksz az élményhez és kizárod a külvilágot. Én azt vettem észre, ha megyek benne, akkor a fém váz „lötyög” a fejemen. Amint nem úgy kell érteni, hogy nem biztonságos, hanem hogy hangja van. Mint amikor a bőr mozgástere miatt a fém szerkezet súrolódna, vagy mozogna. Ez viszont berezonál a hallgató részbe is. Furcsa.

hkbt4

Ennek ellenére fantasztikusan jó érzés ezt az eszközt hordani.

Összegzés

A Harman Kardon BT mindenképp egy úl lépcső a zenehallgatási szokásaimban. Kényelmes, kitűnő hangzással. Mérete, súlya, miatt még sétáláshoz ideális (lötyögő hang), de sportoláshoz semmi képen. Sokszor tapasztalom azt, hogy több órányi utazás és hallgatás esetén annyira elfedi a füleimet a cucc, hogy elkezd izzadni a FÜLEM. Érdekes, de gondolom mindenhol kell a szellőzés. Aki a minőséget, robusztus formavilágot keresi. Illetve oda van azért, hogy kábellel és vezeték nélkül is tudja használni az eszközt. Annak jó vétel lehet.

Új vétel: Harman Kardon BT” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük