Új Szolgáltatás: Előnézet a külső oldalakra

Szerintem egy nagyon hasznos újdonsággal bővítettem a blog repertoárját. Konkrétan egy olyan plugin működik az oldalon, ami egy kis buborékba megjeleníti nekünk a külső linken elérhető weboldal képét. Így amikor egy hosszabb leírás után belinkelem, hogy „kattint ide”, elég csak rámenni a weboldal linkjére az egérrel és láthatjuk a mögötte lévő weboldalt. Ez a funkció még a jobboldali menüsorban lévő blog linkeknél lehet hasznos, hisz gyorsan átfuthatjuk kinézetre az összeset anélkül hogy behoznánk bármelyiket.

Ez a kis buborék felugrás mint említettem csak a külső linkekre vonatkozik, tehát csak az fog vele találkozni aki elhagyja a blog területét. Internet Explorer alatt ugyan úgy működik mint Firefox és társai körében, ez dícsérendő. Viszont egy negatívumot meg kell, hogy említsek. Sajnos van, hogy egy oldalt az Istennek se akar előhozni, valamelyikeket, pedig csak egy fehér semminek mutatja. Többségében viszont nagyon jól működik.

span

Ha valaki szeretné kipróbálni, vagy esetleg használni, az először regisztráljon ingyenesen magának egy kulcsot, itt, majd az ezen az oldalon található plugint rakja fel. A pluginban lehetőségünk van a kulcsot megadni, ami persze követelmény a működésnek. Beállíthatjuk, hogy csak a külső linkeknél működjön ez a lehetőség, és végül pedig megkímélhetjük magunkat a forrásálományunk turkálásától, hisz ha bejelöljük, a plugin alapból hozzáadja nekünk a kívánt módosításokat a mükődéséhez.

Remélem nem zavarónak, hanem hasznos feature-nek fogjátok találni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük