Új Mac Howto: iChat MSN Support

Nagyon jó kis chat kliens az Apple Mac Os X Tiger rendszer beépített beszélgetős programja, de sok kisebb hiányosságon túl, sajnos csak .Mac, és AOL azonosítókkal rendelkezők ( manapság már Gmail, és Jabber userek is ) tudnak rajta keresztül társalogni. Még is az MSN támogatottság nagy hiányosság. Sokan reménykednek benne, hogy majd esetleg a Leopard-ban. Talán… Bár még eddig nem hangzott el semmilyen konkrét ígéret ezzel kapcsolatban.

Létezik egy megoldás, amikor is egy másik serveren (egy Jabber serveren, amihez ugye tud az iChat is csatlakozni) keresztül csatlakozunk az MSN-hez. Ekkor el tudjuk érni, hogy megjelenjenek az MSN partnereink az iChaten belül, és még társalogni is tudunk velük. Ez sokaknak nagy öröm, sokaknak nagy bánat. Ugyanis egy harmadik félen keresztül csatlakozni az MSN-hez nem csak azt a kockázatot vonja maga után, hogy az amúgy is elég instabil MSN serverei méginkább lasúbbak lesznek, de a legtöbb szolgáltatás se fog menni, amit az MSN kínál. Se audió, se videó chat nem használható, sőt még fileket se tudunk küldeni, a közös játékokról és egyéb kényelmi dolgokról nem is szólva. Így sokan nem is élnek ezzel a lehetőséggel.

Akit még is érdekelne a leírás, kipróbálná csak bátran. Learchiváltam ezt a leírást is a Mac Howtos közé. Vagy az eléréséhez kattints ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük