Új generációs hátterek

Gondolom már többen is sejtik, hogy valamikor a közeljövőben a filekezelésen és az Asztal kezelésen egy generáció váltás fog végbemenni. Én most két programra találtam rá, ami erősen megváltoztathatja az eddig háttérképekkel feldobott asztalok hangulatát. A „My Dream App” névre hallgató verseny célja, hogy a legjobb szoftvereket fejlessze ki. Ide bárki benevezheti saját szoftverét. Az első néhány hét alatt a látogatók szavazatai döntik majd el, hogy mely szoftverek jutnak be a legjobb 24 közé. A My Dream App harmadik versenye már elkezdődött és bizony most is vannak köztük fantasztikusan szép és érdekes ötletek. Az egyik ilyen induló az Atmosphere, amely tulajdonképpen egy valós időjárási adatokra épülő háttérkép generáló alkalmazás. Segítségével, a felhasználó íróasztalának háttere dinamikusan megváltozik az a kijelölt földrajzi helyszín aktuális időjárásához alkalmazkodva. A különböző időjárási elemek rétegenként építenék majd fel a teljes háttérképet. Tehát, ha Budapestet jelölnénk be és ott éppen szakadna az eső (ami mint tudjuk sosem fordul elő), akkor a számítógépünk íróasztalán is esne az eső.

A szoftver többnyire még csak ötletként létezik, nincs letölthető bétája. Azonban a fejlesztése elkezdődött és hamarosan talán a ti íróasztalotokon is felbukkanhat ez az alkalmazás. A gyönyörű bemutató és magyarázó képeket itt találhatjátok meg.


napos

esos

ejszaka

havas

A másik ilyen tervezet nem mást mint egy háborús játék a desktopon. Ez is csak tervezetben létezik még csak, és konkrét megvalósítása most is folyik. Nagy vonalakban egy véletlenszerűen felálló desktop környezetét felhasználó kis játékról lenne szó. Akit ez érdekelne katt ide.

desktop war

Mindkét dolog forradalmian használja fel az asztalunkat. Érdemes odafigyelni rájuk.

Új generációs hátterek” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nagyon klassz, ötletes, lehetne vidámabb, mint pl: felkelő nap, v lemenő nap, tengerpartos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük