Tv műsor RSS formájában

Már annyi megoldás létezik minden féle operációs rendszerre, hogy valós időben és informatívan kaphassunk meg minden minket érdeklődő csatorna aktuális és kilátásban lévő műsorát. Persze a két program között 0 az átjárhatóság. Többnyire valami speciális xml, vagy más lekérhető adatot hoz létre amit a kliens befrissít nekünk. Na igen, de ez nem ismerős nekünk már? Hisz ez az RSS alapja is. Akkor miért ne használhatnánk. Használjuk, és persze program, és operációs rendszer függetlenül.

Nem tudom, a legnagyobb ilyen tv portál, a port.hu miért nem teszi ki a műsorait, xml formátumba, így mindenkinek mahinálni kell vele külön. Nem gond, már létezik egy külön site ahol minden csatorna rss feedje elérhető. Így akár böngészőbe, akár hírolvasónkba, akár külön widgebe, vagy programba integrálhatjuk a lehetőséget. Akit érdekel a dolog, hogy lehet a tv műsorokat egyszerűen integrálni mondjuk az RSS képes böngészőjébe, az látogassa meg a következő oldalt, és iratkozzon fel az RSS feedekre. A tv műsorokhoz katt ide.

Tv műsor RSS formájában” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. :) Nallam is, sot czo kolegat meg szemelyesen is van szerencsem ismerni. A lenyeg, hogy egy widget mac fuggo. Egy rss szal meg nem… Ezert emeltem ki, amugy nallam is szerepel ez a widget, a widget listaban, oldalak –> widgetek, vagy katt ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük