Titkosítsunk egyszerűen: Espionage2

Mac Os X rendszerekben a legegyszerűbb beépített lehetőség az adataink titkosítására, a file vault. Amivel gyakorlatilag a home könyvtárunk egy AES-128 bites kódolású image-é változik, aminek a felcsatolását és lecsatolását a rendszer automatikusan elvégzi helyettünk. Ez persze nagyobb terheket von magára a rendszerre is, lassabb lesz, és minden adatunkat titkosítani fogja ami a home könyvtárba létezik.

Szerintem több szemszögből is hiánypótló Mac Os X rendszereken az Espionage2. Először is azt titkosítunk vele amit akarunk. Akár egy mappát, akár egy teljes alkalmazás minden összetevőjét. Másod sorban teljesen hozzásimul működésével a rendszer használatához. Ugyan olyan intuitívan tudjuk használni a titkosított adatainkat is, mint azt tettük előtte, csupán kezelnünk kell azt, hogy jelszóval hitelesíteni kell, ha olyan adatokhoz akarunk nyúlni amelyeket előtte titkosítottunk.

Külön problémát vet fel a titkosított adatok keresése és mentése. Szerencsére az Espionage2 ezt is megoldja helyettünk. Integrálja a titkosított tartalmak keresését a Spotlight keresőrendszerbe, és biztosít backupolási lehetőséget is.

A program szerintem teljesen tökéletes arra az egyszerű célra, hogy tetszés szerinti adatokat tudjunk titkosítani, és azt minél egyszerűbben kezelni. Persze mint mindent ami szép és jó, ezt is meg kell fizetnünk. A Espionage2 ára 29.95$.

A hivatalos oldal megtekinthető itt.

Play

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük