Tedd szinesebbé böngésződet!

A következőkben olyan Firefox kiterjesztéseket szeretnék bemutatni nektek, melyekkel szinesebbé, mozgalmasabbá tehetitek böngészőtöket. Ha nem tartanék egyes visszahangoktól, még attól sem riadnék vissza, hogy azt állítsam, induri-pindurit Mac-esre “varázsolhatod” PC-det. Mindhárom kiterjesztés Firefox 1.5 -2.0.0 verzióival működik együtt.

Az első ilyen „varázslat” a Tab effect nevű kiterjesztés. Pillanatnyilag csak Windows rendszerek alatt érhető el, és legalább DirectX 8.0 szükséges hozzá. Ellenben géped CPU teljesítménye miatt nem kell aggódnod, a firefox, már alapból is igényelt mértékét nem lépi át nagy mértékben. A tab váltás pillanatában kb. 20% -t nő ez a teljesítmény.

tab_effect.png

A youtube-on, a metacafen és hasonló helyeken rengeteg bemutató videot találhatsz a Tab Effectről.

A következő kiterjesztés, ami jól néz ki a már említett effekt mellett, a Tab Catalog, mely a megnyitott tab-ok tartalmát mutatja meg thumbnail listában.

tabcatalog.jpg

Ez az effect azon kiterjesztések egyike, melyeket konfigurálni lehet.

Tehát az alapbeállításként megadott billenytűkombinációk megváltoztathatóak az Eszközök/Kiegészítések menüpont alatt. A megjelenő ablakban csak ki kell választani a Tab Catalog kiterjesztés Options lehetőségét.

A billentyűparancsokon kívül, egyébb beállítási lehetőségekkel is rendelkezünk. Ilyen például a Thumbnail Features tabon a “linkek elérhetősége a thumbnaileken” funkció engedélyezése.

screenshot.JPG

A megjelenő tabok között egyszerűen az egér mozgatásával tudunk váltani. Érdemes felhívnom arra a figyelmet, hogy amint egy link felé ér a kurzor, a link felnagyítódik. Ha az előzőekben említett opciót beállítottuk, akkor ezek a felnagyíott linkek működnek a thumbnaileken is.

A Catalog új verziójában a thumbnailek már sokkal gyorsabban megjelennek, mivel azok a háttérben folyamatosan updateődnek.

A harmadik kiterjesztés, amit be szeretnék mutatni a Ctrl Tab Preview 0.2.1.

Ez a kiterjesztés a Mac-ek Cmd + Option + Tab billentyűkombinációs funkcióját hivatott imitálni.

Az egyszerű tabváltás helyett, valamennyire hasonlóan működik a Windows Alt + Tab parancsához. Kis előnézeti képeket mutat a tabokról, így egyszerűen a kívánt tabra tudsz navigálni, vagy átlapozhatod az összes nyitott oldalt, végignézegetve azok tartalmát.

Egy kép többet mond ezer szónál, szóval nem is fecsegek tovább róla, inkább mutatom! Erről lenne szó:

CtrlTabFirefox.jpg

Nos, ha megtetszettek, akkor ide kattintva megszerezheted őket. Érdemes szétnézni ezen az oldalon, én sok szép, hasznos dolgot találtam!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük