Számítástechnikai és informatikai szakkifejezések 11 nyelven

Itt a BMW support desken elég sok nyelven kell kommunikálni, és főleg a kemény szakmai (informatika, hálózati, műszaki) részt érintve. Erre többnyire a nyelvészekből álló hölgy garnitúra nincs felkészülve. :) Ezért rendszeresítve van nálunk egy könyv. Nem is könyv, inkább szótár, de szigorúan szakmai részre kihegyezett szószedetekkel.

Maga a könyv furcsa excel táblázathoz hasonlítható formát ölt. Mátrixos megjelenése utal a használatára is. Az oszlopokba a 11 nyelv van felsorolva, a sorokba pedig ABC sorrendben a kifejezések, ahol a megfelelő oszlop szerinti fordítása olvasható. Egyetlen zavaró dolog volt számomra, hogy nem magyar, abc sorrendbe következnek a sorok, hanem vegyesen, minden nyelv kifejezései sorban. Ez persze azért logikus, mert nálunk se beszél (olvas) mindenki magyarul, így egy azon könyv több csoportnak is használható!

Érdekes kiegészítő lehet a polcon, és nagyon sok hasznos kifejezést is lehet tanulni. Mindenkinek ajánlom aki több nyelven kénytelen informatikai kifejezéseket használni.

SZÁMÍTÁSTECHNIKAI ÉS INFORMATIKAI SZAKKIFEJEZÉSEK 11 NYELVEN

szamtech_szakkifej
Megjelent a(z) TÁLENTUM SZÓTÁRAK sorozatban, a(z) AKKORD KIADÓ KFT. gondozásában.
Oldalak száma: 1135
Borító: KÖTVE
ISBN: 9639429678
Nyelv: TÖBBNYELVŰ
Kiadás éve: 2005

ISMERTETŐ

Több mint 20000 szakkifejezést és több mint 200000 fordítást tartalmazó számítástechnikai és informatikai szótár. A felhasználóbarát, mátrixrendszerű felépítés pillanatok alatt elvezet a keresett szó fordításaihoz – Európa 11 legfontosabb nyelvén.

Categories: Könyvek

2 Comments

  1. egy lapot scannelhetnel; kivancsi vagyok arra az elrendezesre,
    a leiras alapjan nem birom elkepzelni… :D

  2. Na az nem lesz egyszeru…. se scannerem meg ott se lehet azrt mindent! :D max majd lerajzolom neked! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2021 Xorp Blog Podcast

Theme by Anders NorenUp ↑

%d bloggers like this: