Stack átfedő ikonok

A stack-ekről más esett pár szó a Leopard főbb újdonságait bemutató cikkben, nem is a mac-es társadalom lenne, ha nem lenne máris elérhető valamiféle módosítás hozzá!

Általános vélemény, hogy ez egyike a tényleg hasznos újításoknak a dock-ban, viszont az az ötlet, hogy a stack ikonja az utolsóként használt fájl ikonja lesz, nem biztos, hogy okos döntés.

Így gondolták ezt a fedő stack ikon ötletgazdái is. Miről is van szó? Félig átlátszó, kisebb ikonokról, melyek folyamatosan a változó stack ikon fölött vannak. Á, ezt így biztosan nehéz elképzelni, álljon itt 2 kép, melyről egyből látszik a különbség:

stacks1.jpg

Az ikonok letölthetőek innen.

Hogyan fognak rákerülni állandóan a dokkra?

Ez már egy kicsit trükkösebb. Először is az ikonokat a Stacks mappába kell tenni. Megtehetnénk azt is, hogy 0.app-re nevezzük át az ikonokat, majd név szerint rendezzük, de ez a Downloads mappánál nem igazi megoldás.

Ehelyett megváltoztatjuk a módosítás dátumát, méghozzá a touch parancs segítségével.

Először is nyissunk egy terminál ablakot, majd használjuk a touch parancsot a következő példa alapján:
cd ~/Downloads
touch -mt 202001010101.01 ” Downloads „

Természetesen a mappa és a fájl nevét cseréljük ki arra, amire éppen alkalmazni szeretnénk, de használható minden stack esetén. Ezzel azt érjük el, hogy az utolsó módosítás dátuma meg fog változni 2020 január 1.-re, ezután már csak a stack-re kattintva a rendezést kell átállítani az utolsó módosítás dátumára, majd gyönyörködni a művünkben! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük