2007es MacBook Upgrade

Úgy tűnik, a pletykák igazat szóltak. Vagy legalább is olyasmit.

new_macbook.JPG

Mielőtt túlságosan izgalomba jönnétek, had mondjam el, hogy egy csekélyke kis újdonságról van szó. A MacBookokat ezentúl talán úgy fémjelezhetjük, mint a Santa Rosa platform hasznosítója. Hardwaresen a következő képpen alakulnak: Core 2 Duo 2.0 vagy 2.2 GHz processzor, egy frissített 800 Mhz-es front side bus-szal, GMA X3100 -et használó inegrált grafikai kártya 144 MB osztott memóriával. A RAM, a merev lemez és a SuperDrive opciók ugyanazok maradnak – habár az új MacBookoknak akár 1 GB RAM-os kapacitásuk is lehet. Az árak is a régiek maradnak az előző átdolgozott kiadáshoz képest, tehát 1499 Dollárért a következő paraméterekkel kaphatod MacBookodat: 2.2GHz // 1 GB RAM// 160 // 8x SuperDrive, 2.16 GHz // 1 GB // 160 // 8x SuperDrive helyett.

Míg igazán nagyszerú, hogy az Apple végül a versenytársak maradékát is utolérte ezzel az új integrált grafikai kártyával, a MacBook tulajdonosoknak, akiknek a 2007 májusi verziójuk van sem kellene csüggedniük. Bár a továbbfejlesztett grafika remek, de ne tévesszen meg bennünket, még mindig nem elég jó ahhoz, hogy olyan játékokat futtassunk rajta, melyek nem intergált kártyákat igényelnek. Hasonlóan az előzőekhez, a FSB-ket is továbbfejlesztették, így azok esetleges hiányosságai is észrevétlenek lesznek, kivéve igazán kirívó benchmark (CPU, MEM, VGA) teszteknél, mivel a RAM még mindig ugyanazzal a sebességgel tud csak futni.

Tetszik, hogy az Apple végül lehetővé tette hogy az EFI 4 GB RAM-mal rendelkezzen, és látván, hogy a régebbi alaplapok is rendelkeznek ezzel a kapacitással, csak remélni tudom, hogy a már meglévő MacBook tulajdonosok (és MacBook Pro tulajdonosok) részére is elérhetővé teszenek egy update-t, hogy mi is hasonlóakra legyünk képesek. És akkor, egy tökéletes világban, az Apple lehetővé tenné nekem, hogy megváltoztassam a grafikai memória mennyiségét OS X- ben olyanra, mint az Windows XP-nél vagy Vista-nál lehetne.

Ami még érdekes lenne, az az ha ezek az új MacBookok upgrade-elhetőek lennének, amikor a Penryn mobile chipeket kiadják. Számomra a legjelentősebb aspektus a Santa Rosa tekintetében, az, hogy az alaplapon Socket P socket—típus van, amit ugye a Penryn is használni fog.

Félreértés ne essék, az egy nagyszerű újítás – mindenkinek, aki korábban kitért a MacBook vásárlás elől, el kellene indulnia érte – egyszerűen csak nem akkora szám, ahogy a pletykákból sejteni lehetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük