Lassan három éve, hogy kisebb nagyobb változtatásokkal, de létezik egy Solaris csapat Debrecenben. Három év alatt, három spontán összejövetelből alakult ki az, amit mi csapatépítésnek hívunk. Általában ezek a csoportosulások valamilyen főzéses esemény köré csoportosultak, nem volt ez másként most sem.

Szombat volt, és a még üresen álló Örs Sörözőbe érkezett Laci és jómagam megkezdeni az előkészületeket. Átbeszéltük a tenni valókat, és hogy mire számíthatunk.

Az időjárás kegyesnek bizonyult, habár aznap szörnyű zápor volt a korai órákban. A sütő helyet előkészítettük, és elkezdtünk iszogatni. Ekkor érkezett meg Renátó. Bár ügyeletes volt, mégis teljes menetfelszereléssel megjelent a kis teraszon. Alig kezdtük el a férfias csevegést, amikor Zoli és (Ádám) Zsuzsi érkezett meg.

Már voltunk elegen, és miután Zsuzsi finom süteményét megkóstoltuk elkezdtük a sütést.

Három kiló pácolt csirkemell és négy kiló szintén pácolt tarja várta a parázsló tüzet. Miközben a sütés folyt, megmostuk a zöldségeket, és Hajni érkezése után a lányok felvágták azokat.

Zoli se tétlenkedett, ugyanis tejföl, fokhagyma és só hozzáadásával ízletes mártást készített a húsokhoz.

Telt múlt az idő, de több kollégáról még nem volt hír. Mindenkit felhívtunk, és érdeklődtünk a hollétükről. Természetesen a finom kaja hírére mindenki gyorsan előkerült. Fontos kihangsúlyozni, hogy van a csoportunkban egy vegetáriánus kolléga is, Gábor. Természetesen neki is külön készültünk, minden féle olyan zöldséggel, amit érdemes, vagy lehet grillezni.

Egy hosszú asztal mellett fogyasztottuk el a temérdek ételből, amennyit csak bírtunk. Közben ránk esteledett, és a jóllakott társaság elkezdett hazafele szivárogni.

A kitartóak persze most is hajnalig italoztak és beszélgettek.

Hát így esett ez a harmadik eset. Az általam összevágott rövid videó a youtube-n, itt.