Solaris Harmadik csapatépítés

Lassan három éve, hogy kisebb nagyobb változtatásokkal, de létezik egy Solaris csapat Debrecenben. Három év alatt, három spontán összejövetelből alakult ki az, amit mi csapatépítésnek hívunk. Általában ezek a csoportosulások valamilyen főzéses esemény köré csoportosultak, nem volt ez másként most sem.

Szombat volt, és a még üresen álló Örs Sörözőbe érkezett Laci és jómagam megkezdeni az előkészületeket. Átbeszéltük a tenni valókat, és hogy mire számíthatunk.

Az időjárás kegyesnek bizonyult, habár aznap szörnyű zápor volt a korai órákban. A sütő helyet előkészítettük, és elkezdtünk iszogatni. Ekkor érkezett meg Renátó. Bár ügyeletes volt, mégis teljes menetfelszereléssel megjelent a kis teraszon. Alig kezdtük el a férfias csevegést, amikor Zoli és (Ádám) Zsuzsi érkezett meg.

Már voltunk elegen, és miután Zsuzsi finom süteményét megkóstoltuk elkezdtük a sütést.

Három kiló pácolt csirkemell és négy kiló szintén pácolt tarja várta a parázsló tüzet. Miközben a sütés folyt, megmostuk a zöldségeket, és Hajni érkezése után a lányok felvágták azokat.

Zoli se tétlenkedett, ugyanis tejföl, fokhagyma és só hozzáadásával ízletes mártást készített a húsokhoz.

Telt múlt az idő, de több kollégáról még nem volt hír. Mindenkit felhívtunk, és érdeklődtünk a hollétükről. Természetesen a finom kaja hírére mindenki gyorsan előkerült. Fontos kihangsúlyozni, hogy van a csoportunkban egy vegetáriánus kolléga is, Gábor. Természetesen neki is külön készültünk, minden féle olyan zöldséggel, amit érdemes, vagy lehet grillezni.

Egy hosszú asztal mellett fogyasztottuk el a temérdek ételből, amennyit csak bírtunk. Közben ránk esteledett, és a jóllakott társaság elkezdett hazafele szivárogni.

A kitartóak persze most is hajnalig italoztak és beszélgettek.

Hát így esett ez a harmadik eset. Az általam összevágott rövid videó a youtube-n, itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük